Razočaran je otišao iz Barcelone, a upravo će protiv voljenog kluba odigrati prvi meč u novom timu
Foto - EPA

Dani Alves dogovorio sve s Pumasom

Razočaran je otišao iz Barcelone, a upravo će protiv voljenog kluba odigrati prvi meč u novom timu

Midhat Šljivak

Dani Alves (39) pronašao je novi klub.

Iskusni 39-godišnji Brazilac prihvatio je ponudu meksičkog Pumasa i karijeru će nastaviti u redovima ovog kluba.

Saradnja između dvije strane je dogovorena. Rukovodstvo Pumasa dugo je nagovaralo Alvesa da dođe u Meksiko i na kraju je on to i prihvatio.

Uslovi ugovora legendarnog Brazilca s meksičkim klubom nisu poznati, ali sigurno je da će ovaj 39-godišnjak svojim iskustvom donijeti dosta toga Pumasu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CfeShLAqvqO/?hl=en[/instagram]

Prvi meč za novi klub Alves bi mogao odigrati protiv 'svoje' Barcelone. Katalonci su Pumas pozvali na Joan Gamper Trophy koji je na rasporedu 7. augusta na Camp Nou stadionu.

Oglasi

Dani Alves je najtrofejniji fudbaler u historiji. Ukupno je osvojio 47 trofeja igrajući za Bahiju, Sevillu, Juventus, PSG, Sao Paolo i u dva navrata Barcelonu.

Ipak, nedostaje mu onaj najveći trofej - titula prvaka svijeta s Brazilom. On će sigurno imati mjesto na spisku selektora Titea za Katar i vidjet ćemo hoće li uzeti i ovaj trofej.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prethodno je s Brazilom osvajao dva puta Copa America te dva puta FIFA Kup konfederacija. Za Karioke je odigrao 124 meča i postigao je osam golova.

Najbolje dane karijere Dani Alves je proveo u Barcelonu. S Kataloncima je uzeo sve moguće trofeje. Prošle zime se vratio u klub, ali je na kraju sezone prekrižen od Xavija Hernandeza i otišao je razočaran.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi