Tek ušli u ligu, a odmah žele Danija Alvesa, klupski predsjednik tvrdi da pregovara i s Messijem

Transfer koji se čini nerealnim

Tek ušli u ligu, a odmah žele Danija Alvesa, klupski predsjednik tvrdi da pregovara i s Messijem

Admin Čaušević

Dani Alves već neko vrijeme igra u Sao Paulu, dok je Lionel Messi po isteku ugovora s Barcelonom postao slobodan igrač.

Shreen Helmy, vlasnik tek promovisanog egipatskog kluba Pharco FC je kazao da želi dovesti Alvesa te se nada da će uskoro sarađivati i sa Messijem.

Pharco FC je pobijedio u ligi sa 16 klubova te izborio promociju u najjači rang egipatskog fudbala. Iskazao je i ambicije da dovede trofejnog Brazilca.

Alves trenutno nastupa za klub iz djetinjstva, Sao Paulo, ali Helmy tvrdi da se opravdano nada da će dovesti jednog od najboljih bekova u historiji.

"Radim na dovođenju Danija Alvesa iz Sao Paula jer možemo profitirati od njegovog iskustva", rekao je ambiciozni klupski predsjednik.

"Sreo sam se s Alveosm i rekao mi je da je želio igrati za Sao Paulo od njegove osme godine i mislim da ga mogu dovesti u Egipat."

Helmy je kazao i da pregovora sa Messijem, ali ne sportskoj već na dobrotvornoj bazi i to zbog humanitarnog rada legendarnog Argentinca.

Messi je ranije posjetio Egipat tokom kampanje za pomoć oboljelim od hepatitisa C. Helmy je poručio da u toj borbi silno želi sarađivati s kapitenom Gaučosa.

"Pregovaramo s Messijem, ne da nam se pridruži, već da ojačamo veze s njim nakon njegovog doprinosa u borbi protiv Hepatitisa C", poručio je Helmy.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi