Čovjek kojem je slobodnjak kao penal: VAR "natjerao" Messija da opet dokaže kakav je genije!

Magija Argentinca

Čovjek kojem je slobodnjak kao penal: VAR "natjerao" Messija da opet dokaže kakav je genije!

Admin Čaušević

U utakmici četvrtfinala Copa Americe protiv Ekvadora Lionel Messi je potvrdio reputaciju najboljeg izvođača slobodnih udarac na svijetu. 

Messi koji je trenutno bez kluba nakon što mu je istekao ugovor s Barcelonom je postigao treći gol za Argentinu u pobjedi 3:0.

Kapiten Gaučosa je ranije asistirao Rodrigu De Paulu i Lautaru Martinezu te je bio najbolji pojedinac svoje reprezentacije na putu ka polufinalu.

Legendarni genije iz Rosarija sada na svom kontu ima četiri gola i najbolji je strijelac turnira, a njegov posljednji gol je bio zaista genijalan.

Sudija Wilton Sampaio je prvo dodijelo penal za Argentinu poslije faula nad Angelom Di Marijom, ali je VAR promijenio to odluku i dosuđen je slobodnjak.

To kao da je bila muzika za Messijeve uši jer je vjerovatno jedini fudbaler na svijetu koji djeluje opasnije iz slobodnjaka nego sa bijele tačke.

Oglasi

Prije nego što je šutirao samo se blago nasmijao i zaista genijalno pogodio jer postići direktno iz slobodnog udarca sa same ivice kaznenog prostora nikad nije lako, osim ako se ne zovete Messi.

Iskusni ofanzivac je šutirao snašno i precizno tako da golman Ekvadora Hernan Galindez praktično nije mogao ništa uraditi.

Argentina će u polufinalu 6. jula igrati protiv Kolumbije koja je poslije penal serije izbacila Urugvaj. Poslije 120 minuta nije bilo golova, da bi se u izvođenju kaznenih udaraca bolje snašli Los Caffeterosi koji su prošli sa 4:2.

Top Komentari

cccccc
Da je Mesi igrao za neku Evropsku reprezentaciju iz TOP 10 sada bi imao 200 golova za reprezentaciju i da je igrao protiv raznih Andora, San Marina itd. Pa ovamo Bolivija pobedi Argentinu sa 6-1, Peru izbacio Brazil sa Kopa Amerike 2019, Ekvador pobedi Argentinu (bez Mesija). Lukaku i Kristiano Ronaldo ce na kraju imati 30+ golova za reprezentaciju vise od Mesija i Brazilskog Ronalda sto je smesno, a na velikim takmičenjima u nokaut fazama ne postoje ni Kristiano ni Lukaku, dok su Mesi i Brazilski Ronaldo daleko najbolji. Uporede radi, Mesi u nokaut fazama SP i Kopa Amerike ima 5 golova i 15 asistencija dok Kristiano u nokaut fazama Svjetskih i Europskih prvenstva ima 3 gola i 2 asistencije.
16 0
Manager
I opet Čaušević i igrač Barcelone :D
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti