Dani Alves u Meksiku doživio ono što nikada nije u karijeri: "Bilo mi je žao gledati ga takvog"

Nije navikao na takve stvari

Dani Alves u Meksiku doživio ono što nikada nije u karijeri: "Bilo mi je žao gledati ga takvog"

Endin Čaušević

Javnost u Brazilu bila je itekako iznenađena kada je Tite odlučio da na spisak igrača koji će ići na Svjetsko prvenstvu uvrsti i Danija Alvesa i pored činjenice da prethodnih mjeseci ovaj fudbaler skoro da nije igrao u Meksiku.

Alves je u Meksiko otišao ljetos kada je potpisao za Pumas jer mu Barcelona na kraju prošle sezone nije ponudila novi ugovor. Izabrao je odlazak u Pumas, ali u meksičkom klubu mu nije išlo onako kako je očekivao.

Pumas je u minuloj sezoni razočarao navijače svojim igrama i sezona za ovaj klub je završena još prije mjesec dana nakon što nisu uspjeli da izbore razigravanje za prvaka Meksika.

Alves je već dva mjeseca bez ozbiljnog ritma utakmica zbog čega je bilo baš iznenađenje kada se našao na Titeovom spisku, a da ne spominjemo i činjenicu da ovaj desni bek ima već 39 godfina.

Iako je u Meksiku dočekan kao velika zvijezda što Alves sigurno i jeste jasno je da nije baš najzadovoljniji s onim što se dešavalo prethodnih mjeseci.

O tome je govorio i trener meksičkog kluba Andres Lillini koji je poručio da je Alves bio dosta tužan zbog svega što se dešava u Pumasu, te da su o tome dosta često razgovarali.

Oglasi

"Baš smo često razgovarali. Nismo ni spominjali Svjetsko prvenstvo već je on bio baš izgubljen i povrijeđen što klub ne bilježi rezultate koji se očekuju i na takvu situaciju u svojoj karijeri jednostavno nije bio naviknut. Prvi put mu se dešavalo da njegova ekipa igra tako loše i da gubi, te da on ne može da pomogne da se to promijeni i bilo mi ga je baš žao gledati takvog", rekao je Lillini i dodao.

"Trudio se najviše od svih igrača da se te stvari promijene, ali zbog te krize rezultata nismo uspjeli da se trznemo na vrijeme. On nije navikao da je u ekipi koja toliko gubi i vidjelo se koliko je povrijeđen zbog toga".

"Sretan sam što je dobio poziv za Svjetsko prvenstvo jer on to zaista zaslužuje. Trudio se maksimalno da se za to izbori i svaka mu čast na tome jer su ga još davno svi otpisali, ali on je još tu".

Mnogi su se bojali da Lillini neće imati najbolju saradnju s Alvesom jer nije bio baš za opciju da ga Pumas dovede, ali se ispostavilo na kraju da je meksički klub napravio odličan potez.

"Dobili smo fantastičnog igrača i s takvim fudbalerima je najlakše raditi. Nemate nikakvih problema jer nisu umišljeni i trude se maksimalno da pruže primjer mlađim igračima. Nije mu problem kakvu god odluku da donesem, rekao mi je odmah da ga stavim na poziciju koju god treba i za koju mislim da najviše može da pomogne", priča Lillini i nastavlja.

"Nije on bahata zvijezda koja dođe i postavlja uslove ili želi da igra samo na jednoj poziciji koja mu najbolje odgovara. Stavio se na raspolaganje ekipi i želio je da pomogne najbolje što može".

Alves je jedan od najtrofejnijih igrača svih vremena i jasno je da u karijeri nije navikao toliko da gubi kao što je to bio slučaj u Pumasu u prethodnih nekoliko mjeseci. Najbolje dane karijere proveo je u Barceloni, a u Evropi je igrao još za Sevillu, Juventus i PSG.

Brazilac je od dolaska u Pumas odigrao ukupno 12 utakmica za meksički klub i upisao je četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi