Dani Alves se vratio Barcelonu, a navijači Pumasa ne mogu da vjeruju kakvu fotografiju je objavio

Nikome nije jasno zašto je to uradio

Dani Alves se vratio Barcelonu, a navijači Pumasa ne mogu da vjeruju kakvu fotografiju je objavio

Endin Čaušević

Dani Alves je ljetos napustio Barcelonu nakon što mu katalonski klub nije ponudio novi ugovor.

Brazilac se prošle godine neočekivano vratio u Barcelonu kao slobodan igrač, te je potpisao ugovor do kraja sezone i odigrao je nekoliko odličnih utakmica.

Iako se špekulisalo da će Alves dobiti još jedan jednogodišnji ugovor u Barceloni na kraju se to nije desilo. Xavi je odlučio da mu Alves više neće trebati i da klub treba dovesti nekog mlađeg igrača na poziciju desnog beka.

Alves se nije previše razočarao takvom odlukom jer ju je očekivao, te je bio zahvalan što je uopšte dobio neočekivanu priliku da ponovo obuče dres Barcelone.

Na kraju je ovaj 39-godišnjak odlučio da karijeru nastavi u meksičkom Pumasu s kojim ima ugovor do kraja sezone.

Za Pumas je odigrao 12 utakmica i upisao je četiri asistencije, ali nije s ovim klubom uspio da izbori plasman u doigravanje za prvaka.

Oglasi

No, Alves je sve iznenadio kada se prošle sedmice ponovo pojavio u trening centru Barcelone i to u opremi katalonskog kluba. Nikome nije bilo jasno šta Alves tu radi, ali je uskoro stiglo objašnjenje.

Iz Barcelone su saopštili da od povratka Alvesa u klub nema ništa i da su jednostavno izašli Brazilcu u susret.

On se oporavlja trenutno od povrede koljena i dobio je dozvolu da trenira u Barceloninim prostorijama kako bi se što bolje oporavio i spremio za novu sezonu u Meksiku.

Međutim, svi su bili zbunjeni otkud Alves u opremi Barcelone kada je još pod ugovorom s Pumasom, ali se po tom pitanju niko nije oglašavao.

Navijači meksičkog kluba nisu oduševljeni takvim potezom iskusnog fudbalera što su jasno pokazali u komentarima, a mnogi smatraju da ne bi bilo iznenađenje ukoliko Alves ne bi bio dio Pumasa u novoj sezoni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti