Dani Alves jučer pratio El Clasico, ali izabrao najgore moguće mjesto na stadionu Santiago Bernabeu

Nije mu bilo lako

Dani Alves jučer pratio El Clasico, ali izabrao najgore moguće mjesto na stadionu Santiago Bernabeu

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone jučer su doživjeli poraz protiv ljutog rivala Real Madrida (3:1) u prvom ovosezonskom El Clasicu.

Real Madrid je na svom stadionu uz veliku podršku s tribina uspio da dođe do pobjede protiv najvećeg rivala i ponovo se vrati na prvu poziciju na tabeli La Lige.

Barcelona je jučer razočarala svoje navijače još jednom veoma lošom utakmicom, a trener Xavi Hernandez je pod sve većim pritiskom i kritikama.

Katalonci su imali jučer podršku svojih navijača koji su došli na Santiago Bernabeu da podrže svoj tim, ali su sigurno razočarani napustili stadion najvećeg rivala.

Međutim, u centru pažnje španske javnosti našao se Dani Alves koji je također jučer pratio El Clasico.

Alves trenutno trenira u Barceloni nakon završetka sezone u Meksiku i iskoristio je priliku da otputuje u Madrid i pogleda El Clasico. No, dojučerašnji igrač Barcelone nije tražio mjesto u VIP loži i odlučio je da bude na tribinama s ostatkom navijača.

Oglasi

Međutim, Brazilac očito nije očekivao da će biti okružen navijačima Real Madrida koji su bili iznenađeni kada su ga vidjeli. Navodno, Alves je cijeli meč trpio razna dobacivanja i naslađivanja navijača Real Madrida.

Čak se pojavila i fotografija na društvenim mrežama među navijačima Reala koji su ismijavali Alvesa i poručili mu da nije mogao izabrati gore mjesto da prati ovu utakmicu.

Nakon svega odlučio se oglasiti i Dani Alves koji je objavio tu istu fotografiju s jučerašnje utakmice, te se našalio.

"Doživio sam danas El Clasico na malo drugačiji način s drugačijim osjećajima i nevjerovatnom željom da i ja budem na terenu. Bio sam loše okružen na tribini, ali sam se držao kao šampion", napisao je Alves.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilac je i dalje član meksičkog Pumasa s kojim je nedavno završio sezonu. Barcelonu je napustio na kraju prošle sezone nakon što mu je istekao šestomjesečni ugovor s katlaonskim klubom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Najbolji desni bek svih vremena garantovano
2 9
denimen9
Činjenica da je i Alves počeo navijati za Real dovoljno govori kakva je Barcelona.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi