Dani Alves: Neymar je morao napustiti Barcelonu zbog Messija

Opravdava svog sunarodnjaka

Dani Alves: Neymar je morao napustiti Barcelonu zbog Messija

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves ljetos je napustio Juventus nakon samo jedne sezone i potpisao je za PSG gdje se ponovo "udružio" s Neymarom s kojim je igrao i u Barceloni.

Odlazak Neymara iz Barcelone u PSG iznenadio je mnoge ljubitelje fudbala, ali bilo je jasno da je Brazilac to uradio kako bi izašao iz Messijeve sjene. Neymar želi postati najbolji igrač na svijetu i postalo mu je jasno kako to teško može uraditi u Barceloni pored Messija.

U njegovu odbranu stao je i dugogodišnji igrač katalonskog kluba Dani Alves koji je objasnio zašto je dobro za Neymara što je došao u PSG. Alves smatra da je nemoguće da Neymar dođe na vrh sve dok je u ekipi zajedno s igračem poput Lionela Messija.

"Morao je izaći iz Messijeve sjene. Igrati s igračem kao Messi je najbolje što se može desiti fudbaleru, ali uvijek se pitate da li ste zaista tako dobar igrač ili je to ipak zbog Messija. Neymar će imati veću šansu da napravi nešto kada je on zvijezda ekipe. Važno je što je krenuo svojim putem", rekao je Alves.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi