Suarez namjerno udario igrača Alavesa

Očekuje ga žestoka kazna?

Suarez namjerno udario igrača Alavesa

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su na domaćem terenu savladali Deportivo Alaves u okviru 21. kola španske La Lige.

Alaves je imao prednost od 1:0 golom Guidettija, ali je Barcelona u posljednjih 20 minuta uspjela doći do preokreta. Prvo je na 1:1 izjednačio Luis Suarez nakon sjajne asistencije Inieste, a konačni preokret Barci donio je Lionel Messi golom iz slobodnjaka.

Međutim, meč je obilježio veliki broj sudijski grešaka na račun Alavesa koje su na kraju i koštale ovaj klub. Također, u centru pažnje našao se ponovo i Suarez nakon što je namjerno udario defanzivca Alavesa Rubena Duartea.

Urugvajski napadač je pokušao nakon toga da objasni Duarteu da ga je slučajno udario, ali na snimku se jasno vidi da slučajnost u ovakvim situacijama ne može biti izgovor za Suareza. Španski mediji prenose da bi La Liga trebala žestoko kazniti napadača Barcelone zbog udaranja protivničkog igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi