Luis Suarez pohvalio Coutinhovu izvedbu u prvenstvenom debiju

Brazilac se jučer prvi put našao u startnoj postavi Barce

Luis Suarez pohvalio Coutinhovu izvedbu u prvenstvenom debiju

Philippe Coutinho je stigao u Barcelonu kao veliko januarsko pojačanje, a Brazilac je jučer protiv Alavesa i počeo svoju prvu utakmicu u dresu Barcelone.

Coutinho je debitovao za Barcu kada je ušao sa klupe u utakmici Kupa Kralja prošlog četvrtka, ali se jučer prvi put našao u startnoj postavi. Barcelona je u ovoj utakmici nakon preokreta i golova Suareza i Messija sa 2:1 savladala Alaves.

Upravo je Luis Suarez pohvalio Coutinha i njegov nastup u ligaškom debiju, iako Brazilac i nije igrao zapaženu ulogu na jučerašnjem susretu.

"Teško je debitovati u La Ligi na Nou Campu. Philippe je bio veoma dobar. Dobro je ušao u utakmicu, a ekipa je sretna njegovim doprinosom", prokomentarisao je Luis Suarez Coutinhov nastup protiv Alavesa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Barca je još uvijek neporažena u La Ligi, te se nalazi na prvoj poziciji sa 11 bodova više od drugoplasiranog Atletico Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi