Dani Alves otkrio gdje želi nastaviti karijeru

Brazilac želi zaigrati u Engleskoj

Dani Alves otkrio gdje želi nastaviti karijeru

Endin Čaušević

Igrač Barcelone Dani Alves izjavio je da bi u budućnosti volio igrati u engleskoj Premier ligi.

Dani Alves je 2007. godine bio na pragu prelaska u Chelsea iz Seville, ali Roman Abramovič nije želio platiti sumu novca koju je tražila Sevilla. Samo godinu dana kasnije Alves je odlučio preći u Barcelonu, ali priznaje da još uvijek ima želju da zaigra u Engleskoj.

"Nevjerovatno je kako ljudi u Engleskoj doživljavaju fudbal. Kad se korner izvodi navijaju kao da su postigli gol. To je nešto što sam uvijek želio da doživim i nadam se da hoću u budućnosti", rekao ja Alves.

Brazilac je krajem prošle sezone izjavljivao da neće ostati u Barceloni, ali je na kraju uz nagovor saigrača odlučio da produži ugovor sa katalonskom ekipom. Ipak, nakon dolaska Aleixa Vidala, Alves sve češće utakmice počinje sa klupe za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, u januarskom prelaznom roku dosta se špekulisalo da će Alves svoju karijeru nastaviti u Kini, jer je imao nekoliko bogatih ponuda. Ipak, čini se da prije Kine Alves želi ispuniti još jedan svoj san, a to je odlazak u Englesku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi