Dani Alves ponovo sarađuje s bivšim trenerom?
Foto: EPA

Brazilac na meti Manchester Cityja

Dani Alves ponovo sarađuje s bivšim trenerom?

Endin Čaušević

Iako je tek prošlog ljeta stigao u Juventus, Dani Alves, bi već nakon jedne sezone ponovo mogao promijeniti klub.

Juventus večeras igra najvažnij meč sezone jer će igrači Stare dame u finalu Lige prvaka snage odmjeriti protiv atkuelnog prvaka Evrope, Real Madrida. Iako je Dani Alves prošlog ljeta stigao u Juve iz Barcelone već nakon jedne sezone mogao bi ponovo promijeniti sredinu.

Engleski mediji prije nekoliko dana objavili su da su za ovog igrača zainteresovani Chelsea i Tottenham, a sada se u borbu uključio i Manchester City. Navodno, Pep Guardiola želi ponovo da sarađuje sa brazilskim igračem kojeg je na ljeto 2008. godine doveo u Barcelonu iz Seville.

Alves je već u godinama kada lagano počinje razmišljati o penziji i sigurno je da želi imati što više izazova do momenta kada odluči okačiti kopačke o klin. Odlazak u engleski Premiership je sigurno jedan od njih i ne bi bilo iznenađenje ukoliko naredne sezone budemo gledali Brazilca u dresu nekog engleskog kluba.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi