Buffon: Odbio sam tri kluba iz Engleske
Foto: EPA

Nije želio ići iz Juventusa

Buffon: Odbio sam tri kluba iz Engleske

Legendarni golman Juventusa Gianluigi Buffon je u razgovoru za Daily Mail otkrio da je u prošlosti odbio tri kluba iz Premier lige koji su ga željeli angažovati.

Kako je rekao, ponude iz Engleske je imao još dok je kao veoma mlad branio za Parmu.

"Tokom karijere sam tri puta imao vrlo ozbiljne ponude iz Engleske. Još dok sam branio za Parmu, željeli su me Manchester United i Arsenal. Znam da su me gledali Alex Ferguson i Arsene Wenger, a kasnije sam dobio i ponudu Manchester Cityja kada je taj klub dobio nove vlasnike", započeo je Buffon, te nastavio:

"Mnogo je razloga zbog kojih nikada nije došlo do realizacije transfera. Iako je Premier liga posebna i privlačna, uvijek sam želio ostati vjeran Juventusu i biti uspješan u ovom klubu. Da mogu vratiti vrijeme, ništa ne bih promijenio".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gianluigi Buffon (39) je tokom karijere nastupao za samo dva kluba - Parmu i Juventus. Njegov transfer u Juve 2001. godine je i dan danas rekordan za golmane, jer je tada plaćen 53 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi