Juventusov wunderkind ide na posudbu
Foto: EPA

Raiola najavio

Juventusov wunderkind ide na posudbu

Mladi napadač Juventusa Moise Kean bi tokom ljetnog prelaznog roka trebao napustiti Torino.

Kako je najavio njegov menadžer Mino Raiola, velike su šanse da Kean ode na posudbu kako bi dodatno napredovao i stekao iskustvo igranja u seniorskoj konkurenciji.

S obzirom da u Juventusu trenutno teško može očekivati bilo kakvu minutažu u prvom timu, Kean je spreman privremeno potražiti sreću u nekom drugom klubu, a Raiola poručuje da postoji opcija odlaska u neki od timova iz holandske lige.

"Imamo plan da Kean provede jednu godinu u Holandiji, jer tamo se igra napadački fudbal što bi za njega bilo idealno da tehnički napreduje", najavio je Raiola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Moise Kean ima tek 17 godina i na utakmici protiv Bologne je postigao pobjedonosni gol za Juve, čime je ispisao historiju te postao prvi strijelac u ligama petice koji je rođen u 21. vijeku (2000. godište).

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi