Dani Alves: Real Madrid je opasniji bez Cristiana Ronalda

Tako smatra Brazilac

Dani Alves: Real Madrid je opasniji bez Cristiana Ronalda

Nekadašnji fudbaler Barcelone Dani Alves smatra da je Real Madrid opasnija ekipa otkad ju je napustio Cristiano Ronaldo.

Trenutni desni bek PSG-a smatra da će Kraljevski klub sada više igrati kao tim nego što je to bio slučaj ranijih sezona te da ih upravo to čini opasnijim po rivala.

"Mislim da je Real Madrid više sada tim nego što je to bio slučaj dok je igrao Cristiano Ronaldo. Sada je rivalima teže nego što je bilo prije. Prije je bilo komplikovano za rivale, ali su se mogli fokusirati na Cristiana, ali sada je mnogo opasnije, barem po onome kako ja gledam na fudbal iz moje perspektive", rekao je Dani Alves i dodao:

"Madrid će sada igrati više timski nego prije. Očigledno da je gubitak Cristiana Ronalda brutalan za Real, ali Real je Real. Ljudi uvijek žele nove promjene i ne čudi me što je otišao. On je uradio velike stvari u Madridu i sada to želi ponoviti na drugom mjestu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Ronaldo je ljetos napustio Real i prešao u Juventus za oko 110 miliona eura. On je prošlog vikenda postigao prve golove u dresu novog kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mesut10
Ronaldo je igrač koji obožava da igra pod pritiskom, to je njegov najveći adut kroz karijeru, poslije najvećih kritika on napravi neko čudo da ih demantuje. To je ono što je donosio Realu u ligi prvaka predhodnih godina, kada je najvažnije tada tje najbolji, da li će to biti slučaj i u Juventusu, vidjet ćemo. Koga briga da li je zabio protiv Spala, Juveeto svakako dobija.
11 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi