Ima dovoljno dokaza - čini se da za Danija Alvesa više nema spasa!

Kreće suđenje

Ima dovoljno dokaza - čini se da za Danija Alvesa više nema spasa!

Edmir Škorić

S obzirom da je sakupljeno dovoljno dokaza, Daniju Alvesu će se suditi zbog optužbi za silovanje 23-godišnje djevojke.

Bivši nogometaš Barcelone je od početka godine iz rešetaka i njemu se na teret stavlja da je 30. decembra prošle godine seksualno napastvovao 23-godišnjakinju.

Nakon sedam mjeseci, španski 15. istražni sud zatvorio je svoju istragu protiv Danija Alvesa, tvrdeći da "postoje indicije da je on navodno seksualno napastvovao 23-godišnju ženu". Nogometaš će također biti pozvan na dodatno svjedočenje u srijedu, 2. avgusta u 12.30 sati.

Bivši nogometaš tijekom svjedočenja moći će dati i službenu izjavu, ali i zatražiti dodatne dokaze. Naknadno će se moći službeno očitovati, a potom će saslušati optužbe za silovanje i pokrenuti pripremni postupak. Nakon toga, tužilaštvo će uputiti pismeni zahtjev za kažnjavanje Alvesa.

Španski novinari procjenjuju da će datum suđenja biti određen na prijelazu iz 2023. u 2024. godinu. Slučaj će se voditi u Barceloni, gdje je nogometaš počinio sramotna djela i bio je pod istragom. Do tada će Brazilac ostati u preventivnom pritvoru Brians 2 na periferiji katalonske prijestolnice.

Oglasi

Dani Alves dosad je tvrdio da je nevin za optužbe koje mu se stavljaju na teret. Također se dvaput žalio na puštanje iz istražnog zatvora, no sud ga je oba puta odbio. Španski mediji u prošlosti su izvještavali da mu prijeti do 18 godina zatvora.

Također, odlučeno je da nekadašnji reprezentativac Brazila žrtvi mora platiti 150.000 eura.

Iako je isprva obećala da ga neće ostaviti, Alvesova supruga Joana Sanz je kasnije potvrdila da je podnijela zahtjev za razvod. Španski supermodel udala se za Alvesa 2017. godine, a tokom pet godina braka nije mu rodila nijedno dijete. Ona je napustila njihov luksuzni dom i sada živi u Madridu.

Ako Alves više nema njenu podršku, proljetos ga je u zatvoru u Barceloni posjetila Dinorah Santa Ana, bivša supruga i majka dvoje nogometaševe djece. Brazilka je između 2008. i 2011. bila supruga Danija Alvesa, ali je još uvijek njegova agentica i vodi nekoliko njegovih poslova.

Oglasi

I dok čeka suđenje i odluku o kazni koja bi mogla biti višegodišnja, djevojka koja je optužila javila se u emisiji 'En Boca de Todos' i otkrila je detalje onoga što se dešavalo u noćnom klubu.

"Došao je do mene i pitao me da li znam ko je on? Odgovorila sam da ne zna, a on mi je potom rekao da se zove Dani i da je igrač boćanja u Hospitalitetu. Sjećam se da mi je uzeo ruku i spustio je na svoje genitalije. Ponovo je tražio da idem s njim, ali sam to odbila", priča ova djevojka i nastavlja:

"Uplašila sam se i kroz misli mi je prošlo: Šta ako mi stavi nešto u piće? Šta ako napravi nešto mojoj prijateljici? Dosta mi je toga prošlo kroz glavu u nekoliko sekundi", riječi su ove djevojke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zatim je opisala kako ju je brazilski fudbaler natjerao da mu sjedne na genitalije. Nastao je užas.

"Podigao mi je haljinicu i natjerao me da sjednem na vrh njegovog penisa.. Govorila sam 'ne mogu to' više puta. Govorila sam kako moram ići, a on mi je počeo govoriti razne stvari. Potom je šokiranu bacio na pod i tad sam se potpuno izgubila", istakla je djevojka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi