Iniesta najavio spektakularan povratak u Barcu: "Određeni uslovi moraju biti ispunjeni"

Samo ne zna kada

Iniesta najavio spektakularan povratak u Barcu: "Određeni uslovi moraju biti ispunjeni"

E. Škorić

Bivši španski reprezentativac Andres Iniesta spreman je da se vrati u Barcelonu.

Igrač japanskog Vissel Kobe tek treba da završi nogometnu karijeru, ali već razmišlja o svojoj budućnosti. Nekada jedan od najboljih veznjaka svijeta sanja da bude zaposlen u timu u kojem je proveo najveći dio svoje nogometne avanture.

Iniesta je 2018. godine napustio Barcelonu i prešao u Vissel Kobe i u bojama ovog kluba je odigrao 126 utakmica i dao 26 golova uz 25 asistencija. Četiri godine kasnije, nedostaje mu njegov dom, Barcelona, a kako je priznao u razgovoru za Gazzettu dello Sport, nakon završetka karijere rado bi se vratio tamo.

38-godišnjak još ne zna kakvu ulogu vidi u budućnosti, ali će svakako htjeti dati sve od sebe i nastojat će ne razočarati navijače Barcelone .

"Bit ću ovdje u Japanu još godinu dana, a onda ćemo vidjeti. Volio bih se vratiti u Barcelonu, to je moj dom, ali još ne znam koja uloga, bila to trener, sportski direktor ili nešto drugo. U svakom slučaju, prvo što moram raditi je vježbati i zasad se i dalje vidim kao igrač", kaže Andres Iniesta.

"Lijepo je misliti da neko ko je toliko bio i dao klubu može tamo nastaviti raditi i ako prestane igrati, ali da bi se to dogodilo moraju se steći pravi uslovi. Ne možete reći: 'Neću ništa učiniti, ali dopustite mi da se vratim'", dodaje Španac.

Oglasi

38-godišnjak je u intervjuu toplo govorio i o svom bivšem saigraču u klubu Sergiu Busquetsu. Iniesta vjeruje da mladi nogometaši imaju velike koristi od toga što mogu igrati i trenirati s tako izvanrednim igračem. Procijenio je i šanse da se Lionel Messi vrati u Barcelonu, o čemu se sve češće piše posljednjih dana.

"Karijera Sergia Busquetsa jedna je od najboljih u povijesti nogometa. Gavi i Pedri uz sebe imaju nekoga od koga mogu puno naučiti, ko ih može podržati i pomoći im u rastu na terenu i izvan njega", kaže svjetski prvak iz 2010. godine.

"Prilazim s velikom distancom. Vidim da je komplicirano, ali u nogometu se svašta može dogoditi", zaključuje Iniesta koji pokušava realno sagledati mogući pokušaj Messijevog povratka na Camp Nou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kamo sreće za navijače katalonskog kluba da se jednog dana vrate i Iniesta i Messi, pa bez obzira u kojim ulogama. Nema sumnje da bi takvi majstori pomogli razvoju kluba koji je proteklih sezona bio daleko od svojih najboljih dana.

Ipak, ove sezone pod vodstvom Iniestinog dobrog prijatelja i bivšeg saigrača Xavija stvari izgledaju mnogo bolje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rizzvy
messi se može vratiti samo kao gledaoc. niti ima potencijala za trenera, sportskog direktora. on će u penziju i suncati guzove na nekoj plazi...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi