Danija Alvesa kao da je neko prokleo: Stigla je nova tužba, traže mu gomilu novca
Brazilskom fudbaleru stigla nova tužba i bivši klub traži novac (Foto: EPA)

Ništa mu ne ide od ruke

Danija Alvesa kao da je neko prokleo: Stigla je nova tužba, traže mu gomilu novca

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Daniel Alves (39) prolazi kroz najtežu životnu fazu karijere. Optužen je za silovanje i nalazi se u zatvoru, a nova nevolja stigla mu je već danas iz Meksika jer ga je bivši klub UNAM Pumas tužio za četiri i po miliona eura.

Dani Alves prolazi trenutno kroz najteži životni period. On je iza rešetaka po optužbi za silovanje i prijeti mu višegodišnja zatvorska kazna ako ga proglase krivim.

Danas je 39-godišnjeg fudbalera zadesila nova nevolja. Njegov posljednji klub, meksički UNAM Pumas, tužio ga je za kršenje pravila iz ugovora i traži odšteti od četiri i po miliona eura.

Meksikanci tvrde da je Alves prekršio pravila iz ugovora u kojem je bilo jasno navedeno da će biti kažnjen u slučaju problema sa zakonom i sada traže odštetu od četiri i po miliona eura.

Rukovodstvo ovog kluba je među prvima reagovalo nakon što je Alves optužen za silovanje. Uručili su mu ekspresan otkaz, a sada su odlučili i tražiti odšetu zbog kršenja ugovora.

"Zbog grubog kršenja ugovora klub izričito zahtjeva isplatu odštete od pet miliona dolara bez ikakvih poreza ili isplata na rate", piše u mailu kojeg je meksički klub uputio Daniju Alvesu i dodaje se:

Oglasi

"Pumas zadržava sva prava da se obrati FIFA-i i da preko nje zatraži isplatu zbog kršenja klauzule u ugovoru", navodi se.

Dani Alves je član Pumasa postao prošle godine. Otišao je u Meksiko nakon što mu Barcelona nije ponudila nastavak saradnje, a u ovom timu je odigrao samo 13 utakmica.

Dani Alves na raspolaganju ima 100 eura u zatvoru - Kupovao je poprilično čudne stvari

Čuveni brazilski fudbaler Daniel Alves (39) već je devet dana iza rešetaka u Barceloni gdje čeka rasplet situacije po optužbi za silovanje koje je protiv njega podigla 23-godišnja djevojka.

Daniel Alves na najgori mogući način je okončao fudbalsku karijeru. Legendarni fudbaler optužen je za silovanje 23-godišnje djevojke koje se navodno desilo 30. novembra i po svemu sudeći iza rešetaka će i dočekati suđenja.

Španski mediji prate svaki korak najtrofejnijeg fudbalera svijeta i u zatvoru. Tako su uspjeli saznati da Alves na raspolaganju ima karticu od 100 eura na sedmičnom nivou te su otkrili šta je sve kupio u zatvorskom marketu.

Zatvorenici ovu karticu dobijaju od porodice i prijatelja koji im uplate novac kako bi olakšali život svojim najdražim iza rešetaka, pa su i iz porodice čuvenog fudbalera odlučili da mu koliko-toliko olakšaju život iza rešetaka.

Iako za razliku od drugih ima finu cifru na sedmičnom nivou, Alves je potrošio svega 17.33 eura, a lista stvari koje je nabavio djeluje poprilično interesantno.

Po navodima španskih medija, 39-godišnji fudbaler je 'pazario' šest jogurta koji koštaju 50 centi po komadu, četiri konzerve tune (88 centi komad) šampon (2.42 eura), dezodorans (2.39 eura) i četiri energetska pića (1.5 eura komad).

Imao je Alves mogućnost i na dodatne pogodnosti u zatvoru kao što su neometano gledanje televizije ili neograničeni treninzi, ali se Brazilac odlučio odreći tih stvari jer ne želi slušati šta se dešava i govori o njemu van zatvora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi