Mediji u Španiji bruje o onome što je Dani Alves rekao ostalim zatvorenicima

Brazilac čeka presudu

Mediji u Španiji bruje o onome što je Dani Alves rekao ostalim zatvorenicima

E. Škorić

Dani Alves već neko vrijeme nalazi se u zatvoru, a mediji u Španiji i svijetu iz dana u dan prate razvoj situacije dok nekadašnji igrač Barcelone očajnički čeka šta će sud da mu odredi, te vjeruje da će ipak na kraju biti slobodan.

Brazilska zvijezda navikava se na zatvorski život u zatvoru Brians 2, gdje dijeli ćeliju sa sunarodnikom koji se zove Coutinho i koji je navodno bivši tjelohranitelj slavnog Ronaldinha. Zbog optužbi za silovanje, Alves će do početka ročišta ostati bez kaucije, a preko advokata pokušava da dobije od sudije da mu odobri kauciju, kako bi se na slobodi pripremio za odbranu.

List La Vanguardia navodi da je Alves dao čvrsta uvjeravanja sudu da će ostati u Barceloni do početka suđenja, kao i da je spreman da nosi elektronsku narukvicu, preda svoj pasoš i prijavi se sudu svaki dan.

Spomenute novine pozivaju se na svjedočenje Alvesovog cimera iz ćelije, za koji se navodi da je medijima otkrio šta je Alvesovo trenutno gledište. Bivši igrač Barcelone, PSG-a, Juventusa i Seville navodno je kolegama zatvorenicima rekao sljedeće:

"Prihvatiću sve što mi se baci. Otišao sam od kuće sa 15 godina i prošao sam kroz mnogo veoma teških situacija. Ovo je još jedna kroz koju ću morati da prođem. Ne plašim se ničega", kazao je Alves.

Čak i u zatvoru, Alves je navodno insistirao da nije silovao djevojku u noćnom klubu u Barceloni i da je pristala na seks. Navodno je promijenio službenu izjavu samo zato što nije želio da njegova supruga sazna za njegovu nevjeru.

Oglasi

Inače, on je u zatvoru velika zvijezda, neki zatvorenici su strastveni navijači Barcelone i naravno da su oduševljeni što ga vide, pa su tražili i autograme, zajedničko slikanje...

Alves je u ozbiljnom problemu, a kobna noć dogodila se 30. decembra 2022. godine. 23-godišnja djevojka je ispričala gnusne detalje i ne pristaje na novac te isključivo želi da Alves provede nekoliko godina iza rešetaka.

"Ne želim novac. Samo želim da on ode u zatvor", poručila je djevojka koja je optužila Brazilca za silovanje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

A nažalost po Alvesa on će očigledno uskoro ostati sam. Njegova supruga Joana Sanz obrisala je sve zajedničke fotografije s društvenih mreža i pojačala je sumnje da će uskoro podnijeti zahtjev za razvod.

Daniju je Joana druga supruga. U braku su od 2017. godine, a on je ranije bio u braku s Dinorom Santanom s kojom ima dvoje djece.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi