"Dani bez fudbala postaju veoma, veoma dugi"
Foto - EPA

Capello teško podnosi aktuelna dešavanja

"Dani bez fudbala postaju veoma, veoma dugi"

M. Šljivak

Legendarni italijanski stručnjak Fabio Capello (73) već je dvije godine u zasluženoj penziji.

Ovaj 73-godišnjak je u karijeri radio u velikim evropskim klubovima (Milan, Real Madrid, Roma, Juventus), a bio je selektor selekcija Engleske i Rusije.

Trenersku karijeru završio je 2018. godine u kineskom Jiangsu Suningu i nakon toga je odlučio da se oprosti od trenerskog posla. Ipak, bez fudbala na televiziji ne može i na njega je pandemija koronavirusa itekako utjecala.

"Dani bez fudbala postaju veoma, veoma dugi", rekao je Capello koji uživa u svom domu u Luganu.

"Živim u Luganu, opušten sam, ali nema fudbala. Nisam navikao na ovo, ali srećom niko u mojoj porodici niko nije bolestan".

Podržao je Capello odgađanje fudbalskih takmičenja i Eura.

"To je jako dobra ideja. Ne znamo kada će se ovo sve završiti i jednostavno se sve mora pomjeriti. Nije sigurno da se igra. Pogledajte šta se dešava u Valenciji, Espanyolu, Alavesu. Počeo sam igrati 50-ih godina, odmah nakon rata, ali ovako nešto nisam doživio".

Iskusni stručnjak je govorio i stanju u kakvom će se naći igrači nakon neočekivane pauze.

"Klubovi se samo mogu nadati da su im igrači istinski profesionalnci i da se brinu za sebe, te da se neće udebljati. Ako nastave jesti onoliko kao kad treniraju, mogu se pozdraviti s njima".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno neizbježno je bilo pitanje o njegovom bivšem timu Real Madridu.

"Ne znam šta se dešava s Realom. Imaju problema, ali odjednom počnu igrati veoma dobro. Trebaju lidera na terenu. Tim mora imati čovjeka koji će ih usmjeravati ka pobjedi. Ja sam imao Raula, Hierra, Redonda... Oni su uvijek imali tu strast. Ne može se očekivati to od mladih igrača. Oni su djeca i mora se sačekati na njih. Kada sam doveo u klub Marcela, Gaga i Higuaina, predsjednik je tražio da igraju odmah, ali sam mu rekao da ne mogu djecu odmah gurnuti u vatru. I ovim danas klincima treba vremena, ne može im se odmah dati velika odgovornost", poručio je Capello.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi