Capello: Zaniolo je najbolji tamo gdje je nekada igrao Savičević

Romin dragulj

Capello: Zaniolo je najbolji tamo gdje je nekada igrao Savičević

Danas nikome nije jasno zašto je Inter tako lako pustio Nicola Zaniola u Romu. 

Nicolo Zaniolo već odavno pokazuje sav raskoš svog talenta, a posljednju odličnu partiju je ovaj 20-godišnjak pružio u zadnjem kolu kvalifikacija za EP, u dresu seniorske selekcije Italije.

Sjajni ofanzivni veznjak je sigurno budućnost Rome i italijanskog fudbala, a o njemu je u intervjuu za Corriere dello Sport govorio i Fabio Capello, legendarni italijanski strateg.

"Zanilo je shvato što znači biti važan igrač. Njegovo sazrijevanje je u procesu", izjavio je Capello.

Nekadašnji trener Rome i Milana je potom na određeni način uporedio Zaniola, sa Dejanom Savičevićem, jednim od najvećih virtuoza koje je evropski fudbal vidio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dovoljno je reći da je današnji predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore dok je nosio dres Milana zaradio nadimak Il Genio (Genije).

"Njegova idealna pozicija je ona koju je igrao Savičević, na desnoj strani u napadu, baš kao što je to bilo u prvom poluvremenu duela Italije i Armenije. Tu su njegov talenat, njegova snaga, brzina i tehnika", istakao je Capello.

Top Komentari

Mele
Ne znam zasto ovaj momak u Romi igra sredinu, a moze sa Dzekom i spica da igra, sve je do trenera, Mancini je vidio gdje da ga stavi, dok glupan u Romi to ne vidi..
1 0
PeppermintSA
Nije SaviČević, nego SaviĆević, klocu nepismeni.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije