U tunelu Nou Campa fudbaler Reala je sa dvije riječi ismijao Barcelonu za sva vremena

Nije propustio priliku

U tunelu Nou Campa fudbaler Reala je sa dvije riječi ismijao Barcelonu za sva vremena

Admin Čaušević

U Real Madridu sasvim očekivano likuju nakon velike pobjede i plasmana u finale Kupa Kralja. Los Blancosi su slavili u domu najvećeg rivala i to visokih 0:4. 

Junak pobjede je bio Karim Benzema koji je kompletirao hat-trick, prvi nekog igrača Reala na Nou Campu još od Ferenca Puškaša iz 60-ih godina prošlog vijeka.

Poslije pobjede uslijedilo je veliko slavlje, a pojedini igrači nisu propustili priliku da pošalju otrovne strijelice prema pojedinim igračima Barcelone.

Nekoliko sati pred utakmicu Barcelona je objavila motivacioni video s jasnom porukom: "Dolazi nova era i ona je Blaugranina".

Taj teremin je ranije koristio i defanzivac Barce, Araujo nakon što je u finalu španskog Superkupa katalonski gigant pobijedio upravo Real.

Oglasi

Kada su išli prema autobusu Dani Ceballos nije propustio priliku da ismije Barcelonu zbog njihovog slogana te je porastao navijačima Reala u očima.

"Nova era, nova era", galamio je Ceballos dok je išao ka klupskom autobusu. Sve je radio sa osmjehom na licu što je jasan znak da je uživao u svom ismijavanju rivala.

Inače, Carlo Ancelotti je Ceballosu priliku dao u posljednjih pet minuta kada je zamijenio strijelca prvog gola Viniciusa. 

Barcelona je dobila nekoliko posljednjih međusobnih duela protiv Reala i opravdano su se nadali prolasku dalje, pogotovo nakon što su u Madridu slavili sa 0:1.

Ipak, u revanš susretu su doživjeli neku vrstu bolnog prizemljenja i jasno je da Barceloni treba još vremena da sustigne Real, barem kada su u pitanju mečevi nokaut faze.

Real Madrid je već godinama najteži rival za izbaciti u dvomeču, nakon mnogih timova u Ligi prvaka, u Kupu Kralja je to na svojoj koži najbolje osjetila Barcelona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahagavs
1 0
nakopitam
@NoSikiriky prima ga brucelona vise nego ti i tvoj momak @E.Car
Hahahahahahahahahahahahahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi