Carlo Ancelotti poput Nostradamusa
Carlo Ancelotti je imao zanimljivo predviđanje i na kraju je pogodo ko će igrati u finalu

Predvidio finaliste Kupa Kralja

Carlo Ancelotti poput Nostradamusa

Midhat Šljivak

Real Madrid je deklasirao Barcelonu s 4:0 i ostvario je plasman u finale Kupa Kralja. Madridski tim potpuno je deklasirao velikog rivala i za trofej će se boriti s Osasunom. Interesantno je svakako da je Carlo Ancelotti ovo finale predvidio još 18. februara.

Real Madrid je na Camp Nou stigao s golom zaostatka iz prve utakmice na Santiago Bernabeu (1:0), ali je ekipa Carla Ancelottija potpuno nadigrala najvećeg rivala i na kraju je pobjedom od 4:0 otišla u finale Kupa Kralja.

Interesantno je svakako da je trener Real Madrida finale s Osasunom predvidio još 18. februara kada su se na El Sadaru sastala ova dva tima.

Ancelotti je nakon utakmice prišao treneru Osasune Jagobi Arrasateu i poput Nostradamusa je predvidio: "Igrat ćemo u finalu Kupa".

Reakcija trenera Osasune bila je sjajna. Očigledno mu je bilo veoma drago što čuje ove riječi od Italijana čije se predviđanje na kraju ostvarilo.

Oglasi

Tim iz Pamplone je do finala stigao preko Athletic Bilbaa i po drugi put je došao do borbe za trofej u Kupu Kralja. Prethodno su 2005. godine u finalu na legendarnom Vicente Calderonu u Madridu poraženi od Betisa s 2:1.

Finala ovosezonskog Kupa Kralja igra se 6. maja na stadionu La Cartuja u Sevilli.

Malo im za sreću treba - Zbog jedne Ancelottijeve rečenice svlačionica Reala je eksplodirala

Nakon meča je očekivano nastalo veliko slavlje velikana iz Madrida. Slavilo se na terenu i u svlačionici, a trener kraljevskog kluba Carlo Ancelotti je jednom rečenicom izazvao istinsku eksploziju u svlačionici.

Igrači Reala mirno su slušali govor iskusnog stručnjaka, a zatim je za kraj uslijedila rečenica zbog koje su svi skočili od radosti.

"Sutra je slobodan dan", izgovorio je Carlo Ancelotti nakon čega je došlo do erupcije oduševljenja među igračima madridskog kluba.

Real Madrid je posljednji trofej u Kupu Kralja osvojio prije devet godina. Tada su u finalu pobijedili upravo Barcelonu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi