Laporta nakon blamaže u El Clasicu prekrižio četiri igrača Barcelone!

Na udaru su i Lewa i Busquets

Laporta nakon blamaže u El Clasicu prekrižio četiri igrača Barcelone!

Eldar Ganibegović

Barcelona je sinoć doživjela pravi debakl u El Clasicu, a itekako ljut nakon takvog epiloga je predsjednik kluba, Joan Laporta, koji je izdvojio četiri igrača kojima nikako nije zadovoljan i koji mogu da idu na ljeto.

Nakon što je Barcelona slavila protiv Real Madrida s 0:1 u prvoj utakmici polufinala, sinoć je Kraljevski klub u revanšu deklasirao Blaugranu s 0:4 i plasirao se u finale Kupa kralja.

Vinicius Junior je doveo goste u vodstvo u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, da bi u nastavku Karim Benzema postigao hat-trick za konačan rezultat.

Joan Laporta, predsjednik Barcelone, svakako da nije zadovoljan ovakvim ishodom jedne od najvažnijih utakmica u sezoni. Španski mediji prenose da je izdvojio četiri igrača kojima je posebno razočaran.

Sporskeeda javlja da su u bilježnici Joana Laporte oni koji su najlošije odigrali protiv Real Madrida. Prvi od tih igrača je Raphinha, koji je ljetos došao u klub za gotovo 60 miliona eura iz Leeds Uniteda.

Brazilac se nije mogao nositi s Eduardom Camavingom koji je ponovno zaigrao na lijevom beku. Krilni igrač je zamijenjen u 66. minuti. Iz tog razloga Laporta navodno razmišlja o njegovoj prodaji na ljeto ako dođe dobra ponuda.

Oglasi

Još jedan igrač koji je došao u ljeto i za kojeg kažu da je preslab za Barcelonu je Franck Kessie. Reprezentativac Obale Slonovače je došao u klub kao slobodan igrač iz Milana i Laporta ga već želi prodati.  U El Clasicu je loše nastupio kao zamjena za Pedrija i Frenkieja de Jonga, a skrivio je i jedanaesterac nakon kojeg je Benzema povisio na 3:0.

Marcos Alonso pridružio se klubu u besplatnom transferu iz Chelseaja prije sezone. U prvoj je postavi zamijenio Andreasa Christensena i izašao nakon loše igre u 66. minuti.

Laporta je navodno bijesan i na Sergija Roberta s kojim je 3. marta produžen ugovor. Nakon El Clasica, predsjednik očito žali zbog ovog poteza, jer je Španac često gubio loptu i izgubio mnoge duele na sredini terena. Silom prilika, Xavi ga je odlučio ostaviti na terenu cijelu utakmicu.

Za još dvojicu igrača predsjednik kluba ne osjeća ljutnju, već razočaranje. Riječ je o Sergiju Busquetsu i Robertu Lewandowskom.

Poljski napadač imao je samo jedan udarac prema golu i nije bio previše aktivan u napadu tijekom cijele utakmice. Osim toga, nije trebao nositi ulogu lidera u iznimno važnoj utakmici.

Nakon ispadanja iz Lige prvaka, Evropske lige, Kupa kralja i osvajanja španskog Superkupa, Barceloni još ostaje da potvrdi prvo mjesto u Primeri gdje ima prednost od 12 bodova ispred Real Madrida i ipak velikom titulom završi sezonu. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi