Xavi odmah po ostanku pokazao koju dvojicu igrača želi, momentalno ga je oblio znoj: "Ne može!"

Razočarenje za novog-starog trenera Barcelone

Xavi odmah po ostanku pokazao koju dvojicu igrača želi, momentalno ga je oblio znoj: "Ne može!"

Admin Čaušević

Prije nekoliko mjeseci Xavi Hernandez je najavio odlazak za klupe Barcelone, u međuvremenu se predomislio te je danas potvrđen njegov ostanak na još najmanje jednu sezonu. 

Činilo se da Xavi gubi kontrolu nad Barcelonom i da ne može uraditi previše za katalonski klub zbog čega je u jednom trenutku odlučio dići ruke od svega.

Nakon domaćeg poraza od Villarreala krajem januara sa 5:3 nekada sjajni veznjak je stao pred novinare te iznenađujuće saopštio da odlazi na kraju sezone uz poruku da je Barceloni potrebna promjena kursa.

Ipak, skoro tri mjeseca kasnije Xavi je zajedno sa Joanom Laportom španskoj, ali i svjetskoj javnosti potvrdio svoj ostanak na poziciji trenera ponosa Blaugrane.

"Ovaj projekt nije završen, ima kontinuitet i iskazali su mi veliku naklonost. Mislim da je ovo najbolja odluka. Od sada pa nadalje, idemo raditi s entuzijazmom. Hvala svima puno", poručio je Xavi.

Međutim, nekoliko sati nakon potvrde ostanka na klupi perspektivni trener je morao popiti gorku pilulu i tražiti rezervne opcije za pojačanja.

Oglasi

Xavijev cilj je osvježiti vezni red, a kao glavne želje odredio je Martina Zubimendija iz Villarreala te Joshuu Kimmicha iz Bayerna za koje bi Barceloni trebalo više od 100 miliona eura.

Upravo iz finansijskih razloga za španskog stručnjaka je stigao hladan tuš jer mu je saopšteno da mu obje želje neće moći biti ispunjene.

Zubimendi je eksplodirao u Real Sociedadu posljednje dvije sezone, postao je i standardni reprezentativac Španija, dok je Kimmich već dokazano ime, ali zbog nesuglasica sa rukovodstvom Bayerna ozbiljno razmišlja o odlasku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iz trenutne perspektive sigurno bi obojica predstavljali pojačanja za Barcelonu, ali kako sada stvari stoje njih dvojica će i dalje ostati Xavijeva "tiha patnja".

Nakon što je prošle sezone osvojila La Ligu, Blagurana ove sezone prema svemu sudeći ostaje bez važnog trofeja. U Ligi prvaka su eliminisani u četvrtfinalu, dok u La Ligi za Realom kasne 11 bodova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Ovaj totalno prolupao, jedino mogu Muju iz zavidovića dovesti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi