Leipzig povukao potpuno (ne)očekivan potez - Dani Olmo se našao pred zidom!

Mora brzo reagovati

Leipzig povukao potpuno (ne)očekivan potez - Dani Olmo se našao pred zidom!

Edmir Škorić

Mnogi klubovi žele španskog reprezentativca Danija Olma, ali bivši igrač zagrebačkog Dinama i dalje je u planovima Leipziga.

Olmo je dijete Barcelone, ali se igrama u zagrebačkom Dinamu lansirao među zvijezde, a vrhunac je bio transfer u Leipzig. Čini se da je ovaj njemački klub samo odskočna daska za sjajnog ofanzivca, kojeg između ostalih želi i Real Madrid.

Iako je Realu primaran cilj Jude Bellingham, vjeruje se da je i Olmo na meti Kraljeva, koji bi jasno bio mnogo jeftiniji od Engleza, mada će i za njegove usluge morati izdvojiti velika sredstva.

Olmo navodno ima otkupnu klauzulu od 60 miliona eura za timove iz španske La Lige, dok za ostale timove ona vrijedi od 70 do 75 miliona eura.

Olmo je juniorski staž odradio u Barceloni, odakle je 2014. godine besplatno otišao u zagrebački Dinamo. Hrvati su se pobrinuli za rast i promovisali ga u prvi tim, a 2020. su ga iz RB Leipziga kupili za 29 miliona eura.

Sada igra sjajno u dresu bundesligaša, ali njegov novi transfer bi mogao da se dogodi već na ljeto. U međuvremenu, Leipzig mu je postavio ultimatum.

"Čekati Ligu prvaka? Ne, ne želimo čekati toliko dugo. Želimo unaprijed znati kako će se stvari nastaviti. To je cilj", rekao je sportski direktor Leipziga Max Eberl, što znači da će Olmo morati odmah da se odluči, a ne da čeka kraj sezone i da vidi hoće li njegov klub igrati Ligu prvaka ili ne.

“Mislim da su se svi danas ponovo mogli uvjeriti da Danija jako cijene u klubu i navijači. Ali, naravno, Liga prvaka je naš cilj, to je ono što klub i svi igrači žele. Stav kluba je jasan, želimo da Olmo nastavi s nama, ali želimo da što prije znamo na čemu smo".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U ovakvoj situaciji u Leipzigu žele znati hoće li i dalje moći računati na jednog od svojih najboljih igrača, kojeg velikani širom Evrope pomno prate i pokušaće da ga nagovore na dolazak na kraju sezone. Leipzig ne želi za to prekasno saznati, a Olmo će morati vrlo brzo donijeti konačnu odluku.

Što se tiče Leipziga, igraće u polufinalu Kupa Njemačke jer je prethodno u četvrtfinalu pobijedio Borussiju Dortmund sa 2:0, dok je nakon subotnje 3:2 pobjede nad Augsburgom zasjeo na treće mjesto Bundeslige i sve je izvjesnije da će ponovo igrati u grupnoj fazi Lige prvaka, sa Olmom ili bez njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti