Dani Olmo nagovijestio da bi mogao ostati u Dinamu

Želi slušati himnu Lige prvaka na Maksmiru

Dani Olmo nagovijestio da bi mogao ostati u Dinamu

Jedan od najboljih mladih fudbalera Evrope Dani Olmo dao je sinoć nagovijestiti da bi i sljedeće sezone mogao biti član Dinamo Zagreba.

Olmo je fudbaler koji iza sebe ima sjajnu sezonu, a odigrao je i fantastično Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, pa su za njim 'poludjeli' brojni evropski velikani.

Dinamo je postavio cijenu od 40 miliona euro što je odbilo mnoge kupce, ali nije isključeno da će neko do kraja augusta to i platiti.

Ipak, sam fudbaler tvrdi kako ne bi imao ništa protiv ostanka na Maksimiru.

"Nadam se da ću slušati himnu Lige prvaka u dresu Dinama, ali ne znam. Vidjet ćemo šta će se dogoditi, uživam u svakom trenutku i minuti igrajući za Dinamo, ali vidjet ćemo šta će se dogoditi u budućnosti, odnosno u ovih nekoliko dana", kaže Olmo.

Inače, njegov Dinamo je sinoć na Maksimiru pobijedio Rosenborg sa 2:0 u prvom meču play offa Lige prvaka. O samoj utakmici Olmo kaže sljedeće:

"Moramo odigrati još 90 minuta koje će sigurno biti puno teže nego u prvoj utakmici, Rosenborg ima dobru ekipu s nekoliko opasnih igrača, ali mi vjerujemo u sebge i znamo da možemo uraditi dobru stvar i upisati još jednu pobjedu. Rosenborg možda nije bio na svom nivou večeras, ali su jako dobar tim".

Bayer Leverkusen, Atletico Madrid, Milan, Barcelona, Bayer... samo su neki od klubova koji se u posljednjih nekoliko sedmica dovode u vezu sa Olmom.

Velika stvar za Dinamo: Dani Olmo pozvan u reprezentaciju Španije

Olmove nastupe prate jako dobro i u Španiji, a to pokazuje i poziv u A tim.

Kako navode hrvatski mediji Dani Olmo dobio je poziv selektora Crvene furije Roberta Morena za kvalifikacijske utakmice protiv Rumunije i Farskih Ostrva.

Moreno je uputio poziv Olmu na širi spisak, a 30. augusta će biti objavljen i zvanični tim za ove dvije utakmice koje se igraju 5. i 8. septembra.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Izvjesno je da bi fudbaler Dinama mogao u nekoj od ovih utakmica debitovati za najbolju selekciju Španije, a to će i Modrima itekako dobro doći.

Njegova cijena na tržištu kao A reprezentativca Španije će skočiti u nebesa i u Zagrebu već sada zadovoljno trljaju ruke.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi