Koševo proključalo nakon mjeseci čekanja: Neshvatljiva greška Fejzića i sjajan gol Avramovskog!
Sarajevo povelo protiv Tuzla Cityja sjajnim golom Avramovskog.

Sarajevo povelo protiv Tuzla Cityja

Koševo proključalo nakon mjeseci čekanja: Neshvatljiva greška Fejzića i sjajan gol Avramovskog!

E. Ganibegović

Nakon nekoliko mjeseci čekanja i igranja domaćih utakmica širom Bosne i Hercegovine, Sarajevo se danas vratilo na svoje Koševo i nije se dugo čekalo da nekoliko hiljada navijača proslavi prvi gol voljenog tima na Asim Ferhatović-Hase stadionu u 2023. godini.

U okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas se na Koševu sastaju Sarajevo i Tuzla City, a domaći tim stigao je do vodstva.

Igrala se 27. minuta kada golman gostiju, Nevres Fejzić, pravi neshvatljivu grešku i poklanja loptu domaćim fudbalerima.

Nonšalantno je pokušao da doda ili ispuca loptu, a ona stiže do Daniela Avramovskog na nekih tridesetak metara od gola gostiju.

Krenuo je Makedonac ka naprijed, na tom putu se oslobodio Karjaševića, a zatim opalio po lopti i sjajno pogodio mrežu nemoćnog Fejzića.

Uslijedila je erupcija oduševljenja na Koševo pristiglih nekoliko hiljada navijača, te je ovaj pogodak sigurno veliki vjetar u leđa domaćinu pred nastavak utakmice.

Oglasi

Podsjetimo, Sarajevo je u borbi za Evropu, dok se gosti iz Tuzle grčevito bore za ostanak u ligi, pa su i jednima i drugima bodovi prijeko potrebni.

Ostaje da vidimo šta do kraja mogu napraviti i jedni i drugi, no jasno kao dan je da je sada Sarajevo osim u rezultatskoj, i u velikoj psihološkoj prednosti.

Što se sastava tiče, fudbaleri ove dvije ekipe istrčale su na obnovljen travnjak Koševa sa po sljedećih 11 igrača:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Dizdarević; Musa, Trako, Šerbečić, Čirjak; Jelić Balta, Vrančić, Avramovski, Ziljkić, Džafić; Čataković.

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Kuzmanović, Ćorić, Karjašević, Karić, Čeliković, Mehmedović, Mehidić i Pantelić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
SARAJEVO I PORED BOJKOTA NAJPOSJECENIJI KLUB U DRZAVI. Lijepo je biti NAJVECI. Prosjek SARAJEVA NA KOSEVU ove sezone je preko 9000 po utakmici!!!
4 2
user1590428325
Smiješno suđenje od sada,Nukic u situaciji prije gola izlazi 1 na 1 sa Dizdarevićem sudija svira ne postojeći ofsajd i onda posle toga odmah gol…
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi