Sramotu ne može zaboraviti - natjerali ga da vodi ljubav na stolu pred Beckhamom, Giggsom i Keaneom

Tako se "upadalo" među velike momke

Sramotu ne može zaboraviti - natjerali ga da vodi ljubav na stolu pred Beckhamom, Giggsom i Keaneom

Edmir Škorić

Običaju su razni, ali uglavnom novi momci kada tek dođu u neku ekipu moraju da se "dokažu". Uglavnom na inicijaciji nešto otpjevaju pred ostatkom ekipe, ali za momka koji je početkom 2000-ih zaigrao za Manchester United to je bilo poput horora koji se ne zaboravlja.

Više od 20 godina kasnije "osuđuje" seksualno maltretiranje koje je pretrpio kada je tek došao u prvu ekipu Manchester Uniteda. Relativno nepoznati bivši nogometaš imao je pravi sramotan prizor po pristupu prvoj ekipi koju je tada vodio legendarni Sir Alex Ferguson.

Daniel Nardiello je rođen 22. oktobra 1982. godine i bivši je napadač brojnih engleskih timova, ali ipak za njega je najveći uspjeh potpis za Manchester United. Bilo je to krajem 90-ih, kada je kao talentovani klinac rođen u Coventryju došao na probu, pokazao se i ostao na potpisu ugovora za omladinski pogon Uniteda.

Ubrzo je od omladinskih timova došao do seniorske ekipe. Debitovao je za seniore Uniteda u 4:0 porazu od Arsenala u Liga kupu 2001. godine, a u sezoni 2002/03 bio je član ekipe koja je igrala Ligu prvaka protiv Maccabi Haifa.

Nakon što je postigao 12 golova za rezerve Manchester Uniteda, poslan je na jednomjesečnu posudbu u Swansea City 24. oktobra 2003. gdje je postigao jedan gol u porazu EFL Trophyja od Southend Uniteda.

Nardiello je drugu polovinu sezone 2003/04 proveo na posudbi u Barnsleyu. Na debiju za novi klub dao je dva gola, ukupno sedam u 16 utakmica prije povratka na Old Trafford, no u Manchesteru su ga konstantno slali an posudbe. Karijeru je završio u Bangor Cityju 2017. godine. Relativno je nepoznato ime unatoč tome što je igrao za United, ali prisjetio se svog prijema u prvu ekipu Crvenih đavola.

Oglasi

Nogometaš u podcastu 'Under the Cosh' uvjerava da su ga, kada je iz rezervne ekipe unaprijeđen u prvu ekipu, natjerali da glumi seks na stolu s izmišljenom ženom pred tada velikim zvijezdama.

"Moja inicijacija u Manchesteru bila je voditi ljubav s imaginarnom ženom na stolu. Morao si opisati djevojku. Bilo je užasno", kazao je Nardiello.

David Beckham, Roy Keane i Ryan Giggs svjedočili su tom neukusnom seksualnom maltretiranju:

"Ryan Giggs i David May bili su predvodnici, ali možete vidjeti Keanea i Beckhama da daju sve od sebe i pomislite: 'O, moj Bože, moram voditi ljubav s nepostojećom djevojkom ispred svih ovih tipova. Je li plavuša? Je li brineta? Je li prsata? Kako to radiš? Šta izgovaraš kad to radiš", govorili su mi. 

"Pocrvenio sam se. Bilo je užasno", prisjetio se.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bivši nogometaš koji danas ima 40 godina tako se na jedan jako loš način sjeća prvog dolaska u odabrani tim Manchester Uniteda koji je tada bio sastavljen od najvećih nogometnih zvijezda tog vremena.

Za razliku od većine njih, talentovani nogometaš nije dugo trajao i odigrao je tek nekoliko mečeva za United. Brojne posudbe, igrao je u nižim ligama, a sada za uspomenu ima samo neukusnu priču koju je podijelio sa svijetom.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije