David de Gea rekao "ne" Manchester Unitedu!

Odbio ugovor

David de Gea rekao "ne" Manchester Unitedu!

Eldar Ganibegović

David de Gea je član Manchester Uniteda od 2011. godine, a čini se da bi španski golman mogao da napusti Teatar snova ovog ljeta, ukoliko ne produži ugovor.

Ugovor De Gei s Crvenim đavolima ističe na kraju ove sezone, te će, ukoliko ga ne produži, biti slobodan u potrazi novog kluba. 

Na početku ove sezone uprava Manchester Uniteda nije planirala da ponudi Davidu De Gei novi ugovor, ali je golman impresionirao svojim nastupima ove sezone, a Erik Ten Hag ga i dalje želi u timu.

Tako su čelnici Manchester Uniteda već dali prvu ponudu za produženje ugovora, ali je David De Gea to na licu mjesta odbio.

De Geina plata je najveća među igračima Uniteda, a klupski čelnici žele da ubijede španskog golmana da smanji platu, što se čini veoma teško ostvarivo. On sedmično zarađuje 425 hiljada eura.

Iako je De Gea odbio prvu ponudu za produženje ugovora, prema španskom Mundo Deportivu, Manchester United je uvjeren da može uvjeriti golmana da potpiše novi ugovor.

Oglasi

Prema Fichajesu, Ten Hag je već spreman i da dovede zamjenu u slučaju da De Gea ode, a to je Davida Raya.

Radi se o još jednom Špancu, 27-godišnjem golmanu Brentforda, koji je ove sezone na sebe skrenuo veliku pažnju.

Tako se na ljeto očekuje da će Manchester United dati ponudu za Rayu. Ukoliko transfer prođe, očekuje se da će De Gea napustiti Old Trafford jer neće pristati da bude rezervni golman.

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Gea je ove sezone, inače, jedan od najboljih igrača Uniteda. Na 42 utakmice u svim takmičenjima 18 puta je sačuvao mrežu. 

U Manchester United je 2011. godine stigao iz matičnog Atletico Madrida, a vidjet ćemo da li je ovog ljeta vrijeme za rastanak.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi