Daniel Pavlović dobio poziv Mehmeda Baždarevića!

Novo ime u reprezentaciji BiH

Daniel Pavlović dobio poziv Mehmeda Baždarevića!

M. Šljivak

Lijevi bek italijanske Sampdorije Daniel Pavlović dobio je poziv selektora fudbalske reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića za predstojeće akcije našeg nacionalnog tima.

Ovaj 28-godišnji defanzivac nedavno je promijenio sportsko državljanstvo. Odrekao se eventualnog nastupa za Švicarsku, te se odlučio za nastup u dresu Bosne i Hercegovine.

Poziv od selektora Baždarevića na njegovu adresu je zatim i stigao. Pavlović je pozvan za kvalifikacioni meč za Svjetsko prvenstvo protiv Gibraltara 25. marta u Zenici, te prijateljski susret sa Albanijom, koji se igra tri dana kasnije u Elbasaniju.

Potvrdu o pozivu u nacionalni tim dao je i italijanski tim na svojim zvaničnim stranicama, a ovo će Pavloviću biti debitanski nastup u najboljem timu naše zemlje.

Ranije je ovaj fudbaler nastupao za omladinske selekcije Švicarske, ali poziv za seniorsku reprezentaciju nije dočekao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ove sezone je Pavlović nastupio u šest utakmica u Seriji A, a ranije je igrao za Grasshoppers, Frosinone, Kaiserslautern i Schaffhausen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi