'Ukleti' sudija sudi Milanu utakmicu sezone
Foto - EPA

Rossonerima ne ide tradicija u prilog

'Ukleti' sudija sudi Milanu utakmicu sezone

Midhat Šljivak

AC Milan nalazi se pred titulom prvaka Italije.

Rossoneri na dva kola prije kraja imaju dva boda prednosti ispred gradskog rivala Intera, a veliki izazov timu Stefana Piolija stiže u nedjelju kada na San Siro stiže uvijek neugodna Atalanta.

Pobjeda Milanu i eventualni poraz Intera u Cagliariju donijet će Rossonerima titulu, ali vrlo je moguće da će se sve odlučivati u posljednjem kolu.

Čelnici Serije A odredili su i čovjeka koji će dijeliti pravdu na ovom meču. Odlučili su se za najboljeg, pa će na terenu San Sira u nedjelju susret voditi Daniele Orsato.

Međutim, ovaj iskusni sudija nije previše sretan Rossonerima. Milan već 12 godina nije pobijedio na San Siru kada im on sudi, a posljednju pobjedu ostvarili su 6. januara 2010. godine kada su pobijedili Genou s 5:2.

Interesantno je svakako da je Genou tada vodio aktuelni trener Atalante Gian Piero Gasperini i svakako se navijači Milana nadaju da će se ovaj rezultat ponoviti.

Treba još istaći da Milan već osam godina nije dobio goste iz Bergama kod kuće. Bio je to također 6. januar, ali 2014. godine kada je Kaka postigao dva gola u pobjedi od 3:0.

Od tog trenutka sedam puta su dočekali Atalantu. Četiri puta su utakmice završavale neriješeno, a tim iz Bergama je slavio tri puta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sve je protiv Rossonera u posljednjem domaćem meču, no tradicije često padaju i sigurno da će igrači Milana dati sve od sebe da završe posao na pravi način u ovoj sezoni.

Nakon Atalante Milan će u posljednjem kolu igrati protiv Sassoula.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

koraj
Uzimale su sudije tokom citave sezone Milanu bodove i opet je prvi. Orsato ce zavrsiti karijeru, umrijeti ali Milan ce ostati. Forza Milan!!!!!
8 1
AcMilan_rosoneriBosna
Dadatni motiv za ekipu Forza Milan
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti