Žestoko nas je oštetio: Hrvatima sudi čovjek kojeg u BiH ne pamtimo po lijepom
Nas je oštetio, a kako će proći Hrvatska?

Orsato će dijeliti pravdu

Žestoko nas je oštetio: Hrvatima sudi čovjek kojeg u BiH ne pamtimo po lijepom

Eldar Ganibegović

U utorak se igra prvo polufinale na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a sastaju se Hrvatska i Argentina. Poznato je i ko će suditi taj duel.

Hrvatska je preko Brazila, a Argentina preko Nizozemske stigla do polufinala Svjetskog prvenstva, a ove dvije selekcije će se u utorak boriti za ulazak u finale.

Dvije reprezentacije koje su gubile finala na prethodna dva Svjetska prvenstva igrat će meč za finale, a suditi će ga Daniele Orsato.

Pomagat će mu sunarodnjaci Ciro Carbone i Alessandro Giallatini, dok Mohammed i Alhammadi, četvrti i peti sudija, dolaze iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Mi u Bosni i Hercegovini Orsata definitivno ne pamtimo po lijepom. Naime, jedan od najboljih italijanskih sudaca sudio je meč 2. kola kvalifikacija za ovaj Mundijal kada smo na Grbavici poraženi od Francuske s 0:1.

Oglasi

U prvom poluvremenu je imao jednu diskutabilnu odluku kada je Džeko skinuo s leđa Varanea i krenuo ka golu, a on je svirao faul u napadu.

Drugo poluvrijeme donosi vodeći gol Francuske preko Griezmanna, a mi smo krenuli po izjednačenje. Mogli smo do njega i doći, ali Orsato je izbjegao da dosudi penal za nas i to u dva navrata.

Oba puta je u glavnoj ulozi bio Rade Krunić koji je definitivno fauliran, ali penal protiv svjetskih prvaka nismo dobili i ostalo je 0:1 do kraja.

Orsato nam je sudio i u junu ove godine kada smo u Podgorici odigrali miroljubivih 1:1 s Crnom Gorom u trećem kolu Lige nacija.

Hrvatskoj je sudio do sada tri puta. Godine 2011. sudio im je protiv Češke u prijateljskoj utakmici kada su pobijedili 4:2, a sretan im je bio i 2019. protiv Mađarske (3:0) u kvalifikacijama za EURO.

Na tom istom EURO-u im je sudio u grupi D protiv Engleske i poraženi su s 1:0 na kultnom Wembleyju.

Argentini je sudio samo jednom i to upravo na ovom Svjetskom prvenstvu, kada su u drugom kolu Argentinci s 2:0 savladali Meksiko. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, drugo polufinale u srijedu igraju reprezentacije Maroka i Francuske koja brani titulu prvaka svijeta osvojenu 2018. godine.

Finale je zakazano za 18. decembar, dok će se utakmica za treće mjesto igrati dan ranije. 

Top Komentari

Arnel925
Nema ko nas nije oštetio
4 0
user1669598125
@Drakula oštetio sam ti mamin i sekin analni otvor sinoć,nadam se da su okej.Pozdravi ih i oprosti mi
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi