Orsato priznao da je Pjaniću trebao dati crveni karton: Definitivno moja greška
Foto - EPA

Italijanski sudija po prvi put u medijima

Orsato priznao da je Pjaniću trebao dati crveni karton: Definitivno moja greška

M. Šljivak

Italijanski sudija Daniele Orsato dao je svoj prvi intervju kao sudija.

Čovjek koji je prošle sezone proglašen za najboljeg na svijetu odgovarao je na brojna pitanja, a među njima je bilo o meču Inter Juventus od prije tri godine.

U tom meču je Orsato propustio da pokaže drugi karton Miralemu Pjaniću koji je imao žestok start nad Rafinhom. Juventus je na kraju slavio sa 3:2 i otvorio mu se put ka tituli prvaka.

Orsato se tri godine kasnije kaje i priznaje grešku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nema nikakve potrebe gledati snimak nakon tri godine. To je definitivno bila greška. Intezitet kontakta za mene na terenu nije bio takav kao kad je prikazano to na TV-u. VAR nije mogao da interveniše", rekao je Orsato.

Nakon ove njegove greške podigla se velika prašina u italijanskim medijima, a Orsato je bio glavna meta jer su navijači Intera smatrali da je namjerno napravio grešku u korist Stare dame.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marco_Materazzi
a sta drugo ocekivat od mafijasa agnellija nego da kupi sudije, to prati djubrentus kroz citavu historiju i nek se niko ne cudi sto imaju najvise osvojenih titula u ligi, al ima boga da je ko zrno, zato su u evropi vjeciti gubitnici jer se ne moze kupit liga prvaka. merda najveci kriminalci u sportu (juve)
2 5
Eduard
Jedan u nizu od djubrentusovih kriminalaca koji su sje*ali italijanski nogomet!
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti