Danijel Milićević seli u Francusku
Foto: EPA

Uskoro postaje član Metza

Danijel Milićević seli u Francusku

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Danijel Milićević (31) karijeru će nastaviti u francuskoj Ligue 1.

Iskusni 31-godišnji veznjak karijeru će nastaviti u ekipi Metza, trenutno posljednjeplasiranog tima francuskog prvenstva.

Klubovi su se već dogovorili oko transfera. Milićević je izrazio želju za odlaskom i on neće postavljati nikakve dodatne uslove prilikom transfera iz belgijskog Genta.

"Mislim da je vrijeme za odlazak. Ne želim sjediti na klupi u naredne tri godine i čekati da odigram deset minuta", poručio je nedavno bh. reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Metz je u jako teškoj situaciji. Biće im potrebno pravo čudo da izbore opstanak, a trenutno su na 20. mjestu sa samo 11 bodova iz 19 mečeva.

Ove sezone Milićević je nastupio u 17 utakmica za Gent, a postigao je jedan gol. Pored ovog tima, igrao je još za Eupen, Charleroi, Yverdon i Lugano u kojem je počeo profesionalnu karijeru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi