Pranjić preuzima Slobodu, a zatim pravi spektakl sa Kranjčarom, Da Silvom, Rakitićem...
Pranjić iz perioda kada je nosio dres reprezentacije Hrvatske

Bogatu igračku karijeru ima iza sebe

Pranjić preuzima Slobodu, a zatim pravi spektakl sa Kranjčarom, Da Silvom, Rakitićem...

S. Mlaćo
Nekadašnji hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić već je zaplovio u trenerske vode, a sada će se prema svemu sudeći okušati u Premijer ligi naše zemlje.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić već je zaplovio u trenerske vode, a sada će se prema svemu sudeći okušati u Premijer ligi naše zemlje.

Pranjić je sve dogovorio sa čelnicima Slobode iz Tuzle i očekuje ga veliki izazov. Sloboda vodi grčevitu borbu za opstanak, a Adnan Jahić je odlučio da podnese ostavku nakon pobjede nad Leotarom 2:1.

Uprava Slobode obavila je razgovore sa nekoliko trenera, između ostalih Feđom Dudićem i Nerminom Bašićem, no dogovorila nije bilo, a izbor je na kraju pao na Pranjića.

Pranjić je prvi trenerski angažman imao na Kipru gdje je još kao igrač vodio Omoniju Psevdu, a zatim je samostalno vodio Dubravu i Trnje, hrvatske niželigaše.

Oglasi

Sa Trnjem je prošle godine izborio ulazak iz treće u drugu hrvatsku ligu. Imao je nekoliko ponuda da se priključi stručnim štabovima brojnih klubova, no odlučio je da svoju trenersku karijeru gradi samostalno.

Kao igrač nosio je dres Dinama, Heerenveena, Bayerna, Celte, Anortshosisa, Omonie, a sa slavnim Bayernom je igrao finale Lige prvaka.

U junu Pranjić sprema i pravi spektakl.

Naime, posljednju, ujedno oproštajnu utakmicu Pranjić će odigrati u Orahovici na stadionu Papuka, a sav prihod spektakla će biti namijenjen za pomoć u liječenju desetogodišnjeg Petra Špeha.

Dolazak su potvrdile brojne zvijezde, a između ostalih publika će uživati u potezima Eduarda da Silve, Ivana Rakitića, Hrvoje Vejića, Miralema Sulejmanija, Nike Kranjčara, Bojana Živkovića i drugih...

Svi o Pranjiću imaju samo lijepe riječi, kako za ponašanje na terenu, tako i van njega, pa nije čudo što žele doći i na ovaj posebni trenutak za njega, ali i dati doprinos za humitarnu akciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za reprezentaciju Hrvatske Pranjić je upisao 58 nastupa uz jedan pogodak.

Na klupi Slobode trebao bi debitovati nakon reprezentativne pauze u derbiju protiv FK Sarajevo.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Pranjic-Kodro odlican debi za obojicu
3 0
87618
Kolko para , tolko muzike.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi