Bivši fudbaler Bayerna najbliže Tušnju

Obavljena prva runda pregovora

Bivši fudbaler Bayerna najbliže Tušnju

H. Zilić

FK Sloboda uskoro bi trebala dobiti novog trenera. Ekipu privremeno vodi Adnan Osmanhodžić nakon odlaska Adnana Jahića.

Prema neslužbenim informacijama na klupu Tuzlaka trebao bi sjesti bivši fudbaler Bayerna.

Naime, u Slavonskom Brodu obavljena je prva runda pregovora sa bivši fudbalerom Bavaraca i bivši reprezentativcem Hrvatske, Danijelom Pranjićem.

Kako naš portal saznaje ostale su još sitnice da se dogovore, ali čini se da je ova opcija najizglednija i već sutra stvari bi trebale biti mnogo jasnije, odnosno definisane.

Slobodu do kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine očekuje grčevita borba za opstanak.

U prošlom kolu Tuzlaci su osvojili vrijedan bod na gostovanju kod Veleža.

Oglasi

Nakon reprezentativne pauze na Tušanj stiže FK Sarajevo i vidjet ćemo da li će Pranjić voditi Slobodu već u duelu protiv Bordo tima. 

Prnajić je prvi trenerski angažman imao na Kipru gdje je još kao igrač vodio Omoniju Psevdu, a zatim je samostalno vodio Dubravu i Trnje, hrvatske niželigaše. Sa Trnjem je prošle godine izborio ulazak iz treće u drugu hrvatsku ligu. Imao je nekoliko ponuda da se priključi stručnim štabovima brojnih klubova, no odlučio je da svoju trenersku karijeru gradi samostalno.

Kao igrač nosio je dres Dinama, Heerenveena, Bayerna, Celte, Anortshosisa, Omonie, a sa slavnim Bayernom je igrao finale Lige prvaka. Sasvim sigurno se radi o čovjeku koji fudbal ima u malom prstu i ambicioznom stručnjaku koji je u igračkoj karijeri sarađivao sa nekim od najboljih svjetskih stručnjaka što mu svakako ide u prilog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za reprezentaciju Hrvatske skupio je 58 nastupa i postigao jedan pogodak.

U Slobodi moraju brzo reagovati, sezona se bliži finišu, a cilj je jedan i ogroman, a to je opstanak u društvu najboljih.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

senad035
Dobra opcija,bolje nego neki potroseni trener koji je vec vodio par timova u pl ligi,...puna podrska za ovo
4 1
Jadan on kad u BiH dolazi , tugo golema !!!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije