Pranjić nije koristio Maka kao špijuna, pa poručio: "Idemo da se 'potučemo' i vidimo ko je bolji"

Trener Slobode pred derbi protiv Sarajeva

Pranjić nije koristio Maka kao špijuna, pa poručio: "Idemo da se 'potučemo' i vidimo ko je bolji"

E. Čaušević

Fudbaleri tuzlanske Slobode u nedjelju na Tušnju igraju veliki derbi protiv Sarajeva u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Danas je održana i press konferencija Tuzlaka, a javnosti se obratio novi trener Danijel Pranjić.

Slobodu do kraja sezone očekuje grčevita borba za opstanak u društvu najboljih, a protiv Sarajeva će na klupi tuzlanskog kluba debitovati i hrvatski stručnjak Danijel Pranić koji je nedavno izabran za novog trenera.

Jasno je da nas na Tušnju očekuje dosta uzbuđenja jer je Slobodi svaki bod zlata vrijedan, ali i ekipi Sarajeva koja se bori za izlazak u Evropu.

Danas je održana i press konferencija Slobode na kojoj su se prisutnim novinarima obratili upravo Pranjić, te fudbaler Adi Alić koji su najavili derbi protiv Sarajeva.

"Kratko ću samo objasniti ovih par dana otkad sam ovdje šta smo radili i kako smo se pripremali za Sarajevo. U biti više je to bila faza upoznavanja s igračima, analiza naše ekipe i tek onda protivnika. U većem dijelu smo to uspjeli uraditi i spremni ćemo dočekati Sarajevo i to je najbitnije", rekao je Pranjić i nastavio.

Oglasi

"Ta utakmica nam je od velike važnosti, od prve minute ćemo se postaviti napadački i tražiti bodove koji su nam jako bitni. Da li će biti lako? Vjerovatno ne jer je Sarajevo jako dobra ekipa, pokušat ćemo iskoristiti njihove mane i morat ćemo biti jako pametni. Volio bih da oni dođu otvorenog garda kao što ćemo mi biti od prve minute pa da se 'potučemo' na terenu i vidimo ko je u ovom trenutku bolji".

"Imali smo tu prijateljsku utakmicu gdje smo promijenili stil igre i u velikoj mjeri smo to uspjeli. Ima tu dosta posla i tek kroz neko određeno vrijeme igrači će pohvatati sve moje zamisli i filozofiju fudbala kojeg ja hoću da igramo. Gledajući taj meč bilo je više pozitivnih nego negativnih stvari".

Na predstavljanju ste rekli da ćete igrati onako kakav materijal budete imali u svlačionici, kako vam se čini ekipa?

"Ekipa ima puno pozitivnih stvari. Tehnički dobra ekipa, trkački možemo napredovati. Tu sam bio u nekakvim nedoumicama jer stil igre koji ja želim da igram to je visoki presing i ako nisi spreman to ne možeš igrati 90 minuta. Moja želja je da Sloboda igra tako 90 minuta. U kojoj mjeri ćemo to moći od početka, ne vjerujem da će to biti svih 90 minuta i morat ćemo biti jako pametni. To su stvari koje možemo popravljati, ali zadovoljan sam kako igrači razmišljaju i upijaju moje zamisli. Neće biti problema da prihvate sve to, ovo još uvijek nije to to i treba vremena da se sve posloži. Što sam vidio do sada djeluje pozitivno i bit će sve bolje i bolje".

Sarajevo ima dosta veći roster igrača, da li imate neko ime posebno za izdvojiti?

Oglasi

"Sarajevo je sigurno dobra ekipa, individualno su jaki. Imaju naprijed Guliashvilija, Ziljkića, Čatakovića... To su tri igrača na koje moramo obratiti pažnju. Ispočetka će možda krenuti agresivnije i tražiti pobjedu. Spremni smo na sve opcije kako će igrati, vidjet ćemo kako će to izgledati. Jedva čekam da utakmica počne i da vidimo gdje smo i šta smo u odnosu na Sarajevo".

U svlačionici imate i sina trenera Sarajeva (Mak Varešanović), da li ste možda s njim razgovarali pred ovu utakmicu?

"Iz respekta prema mom kolegi iskreno nisam Maka pitao ništa o Sarajevo. Znam da je tako bilo i sa suprotne strane. Sam sam analizirao Sarajevo sa pomoćnicima. S Makom sam pričao o tome šta tražim od njega na terenu, a kako će igrati Sarajevo i ko će igrati nema potrebe, praktički već sve znam".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju press konferencije i Alić je otkrio svoja očekivanja pred nedjeljni derbi na Tušnju.

"Očekuje nas jako važna utakmica, dočekujemo jako kvalitetnu ekipu s dosta dobrih pojedinaca. Pauzu smo dobro iskoristili, odigrali smo dobar meč protiv Voždovca i napravili uvertiru pred Sarajevo. Svi smo zdravi, spremni i jedva čekamo da u nedjelju istrčimo na teren. Ovom prilikom želim da pozovem navijače da dođu u što većem broju da budu naš 12. igrač, a mi ćemo pokušati to opravdati i dat sve od sebe da ih obradujemo", rekao je Alić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1590428325
Derbi cega?
0 1
edinho101
zato su ga oni koristili :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi