Hoće li Bilbija napustiti Zrinjski? Šulenta je poprilično jasan!

Špekuliše se o ponudi Rijeke

Hoće li Bilbija napustiti Zrinjski? Šulenta je poprilično jasan!

Admin Čaušević

Pomalo iznenađujuće su u ponedjeljak hrvatski mediji plasirali vijest o ponudi Rijeke za Nemanju Bilibiju i eventualnom odlasku najboljeg strijelca Premijer lige u redove bivšeg osvajača HNL-a.

Kako sada stvari stoje od transfera Bilbije u Rijeku neće biti ništa i navijači Plemića mogu odahnuti po tom pitanju.

Ako neko poznaje Bilbijine kvalitete onda je do definitivno trener Riječana Sergej Jakirović, međutim teško je vjerovati da će bivši strateg Zrinjskog ponovo trenirati sjajnog Banjalučanina.

Jedan od razloga je svakako poprilično jasan stav čelnika Zrinjskog o kojem je u najavi sezone govorio Danko Šulenta pošto šampion BiH nema namjeru prodavati svoje igrače dok traje evropska sezona.

"Dok ne završimo evropsku kampanju nemamo namjeru prihvatiti ponudu za naše igrače", rekao je Šulenta prošlog mjeseca te se upravo dotakao Bilbije:

"Nemanja Bilbija sa 23 ove te 33 prošle sezone je stalno na meti stranih klubova, ali zahvaljujući njegovom razumjevanjau i uživanju igranja za Zrinjski još uvijek je naš član i nadam se da će tako ostati bez obzira na finansijske izazove."

Oglasi

Inače, Zrinjski u utorak navečer igra revanš susret 2. pretkola Lige prvaka, a Bilbija nema zagarantovano mjesto u startnih 11 i to zbog povrede ramena.

Slovan je prvi susret na stadionu Pod Bijelim brijegom uz dosta sreće riješio u svoju korist sa 1:0 pa će Zrinjskom trebati podvig da bi se izborio plasman u 3. pretkolo elitnog UEFA-inog takmičenja.

Bilbija po drugi put igra u dresu Zrinjskog, a do sada je 32-godišnjak u karijeri osvojio čak šest titula prvaka BiH, ima i dva Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije Plemića je igrao za Sarajevo i Borac, dok je u Hrvatskoj nosio dres Splita, u Srbiji Vojvodine, a kratko je igrao i u Južnoj Koreji.

U međuvremenu je stekao status najboljeg igrača Premijer lige u historiji možda ne toliko zbog suhog kvaliteta već zbog nevjerovatnog kontinuiteta odličnih igara pošto je konstantna opasnost za sve protivničke odbrane.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ovaj Šulenta totalno lici na us..šu -ratnog zlo--cinca Dario Kordić-a, te mi je zato ovaj lik odvratan, mora da su neki rod.
3 6
MosaNjazri
Vrhunac istraživačkog novinarstva,izjavio prije mjesec dana! Pa tko vama daje da pišete išta debiliiii
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti