I u drugom kolu Premijer lige na programu samo tri utakmice?

Klubovi traže nove odgode

I u drugom kolu Premijer lige na programu samo tri utakmice?

Edmir Škorić

Zbog nastupa bh. klubova u Evropi, početak sezone u Premijer ligi donosi veliki broj odgođenih utakmica.

Prvo kolo Premijer lige BiH bilo je na programu prošlog vikenda, no odigrana su samo tri meča. Velež je pobijedio Zvijezdu, Sloga iznenadila Sarajevo na Koševu, a Tuzla City uvjerljivo nakon preokreta slavila protiv novog premijerligaša GOŠK-a u Gabeli.

Dakle, mečevi Željezničar - Igman, Zrinjski - Posušje i Široki Brijeg - Borac su odgođeni zbog obaveza naših klubova u Evropi.

Odgode će se nastaviti i u drugom kolu koje je pred nama, u vikendu 5. i 6. avgusta, također zbog obaveza klubova u Evropi.

Zrinjski svoj meč igra večeras u Bratislavi protiv Slovana, Željezničar u četvrtak gostuje Neftčiju u Bakuu, dok Borac dočekuje bečku Austriju. Svi naši predstavnici i dalje imaju šanse da prođu dalje, dok bi Zrinjski i u slučaju eliminacije imao još jednu obavezu u Evropi.

Oglasi

Nezvanično, klubovi su tražili odgode svojih utakmica u 2. kolu, pa su sve prilike da će dueli Sloga - Željezničar, Borac- Sarajevo i Tuzla City - Zrinjski biti odigrani naknadno u nekom kasnijem terminu.

Ove odgode naravno najviše sada nerviraju istinske ljubitelje nogometa u BiH, ali to je za dobrobit bh. klubova koji imaju više vremena za odmor i pripreme za svoje evropske avanture.

Prošle sezone također je na startu bilo dosta odgoda, pa su neki na startu imali sedam, a neki samo dva ili tri odigrana meča. No, naravno, vremenom se sve odigralo, a Zrinjskom brojne odgode na startu prošle sezone nisu poremetile plan jer su na kraju uvjerljivo stigli do titule.

Inače, prva tri meča u novoj sezoni Premijer lige pratilo je 14.000 gledatelja, a najviše na Koševu gdje je prisustvovalo 9.500 gledatelja, dok ih je 4.700 bilo na stadionu Rođeni gdje je domaća publika uživala u petardi protiv Zvijezde. Na stadionu u Gabeli 700 gledatelja, što je pohvalno s obzirom na to koliko stanovnika živi u Gabeli.

U drugom kolu Premijer lige će se odigrati samo tri meča, a to su: Velež - GOŠK, Posušje - Široki Brijeg i Zvijezda 09 - Igman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naknadno će biti utvrđeni termini odgođenih utakmica iz prvog i drugog kola. Ovisno o rezultatima bh. timova u Evropi, nije isključeno da će odgoda biti i kasnije.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
kad cete vise shvatit da se u i poljskoj odgadjaju tekme i u dosta liga zavisi od jacine lige, lako je zvezdi i dinamu igrat kad im su im drugi timovi jaci od 90% lige a ne prvi tim, odigras dvije tekme europe zaradis vise vec za 2 sezone u nasoj ligi i zasto bi se onda neko trudio nasu igrat dok igraju europu, ovdje je jedino rjesenje da tim koji igra europu mora igrat sa B timom ligu
2 6
plemic
sarajvo je u velikoj prednosti, riješili se europe i sad igraju redovno.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi