Danny presudio Milanu, remi Malage i Anderlechta

Zenit se na San Siru izborio za Evropa ligu

Danny presudio Milanu, remi Malage i Anderlechta

A. Haznadarević

U grupi C Lige prvaka, večeras je odigrano i posljednje, šesto kolo u kojem je ekipa Zenita ostvarila pobjedu u Milanu rezultatom 1:0, dok su Malaga i Anderlecht remizirali sa krajnjih 2:2. 

Ove godine blijedi Milan, svojim navijačima je priredio novo razočarenje, budući da je na San Siru poražen od ekipe Zenita.

 

Momčad iz St. Petersburga je od samog početka bila bolja konkretnija, a njihov najskuplji igrač Hulk je već u 7. minutu bio u prilici.

 

Zaprijetio je i Milan nekoliko puta, preko Emanuelstona i Flaminija, ali njihovi pokušaji nisu bili precizni.

 

A onda u 35. minutu susreta San Siro je umuknuo. Kapiten Zenita Danny je lijepim šutem iz prve, nakon što mu se odbila lopta od defanzivca Milana, savladao Milanovog Cristiana Abbiatija

 

Nakon primljenog pogotka Milan se pokušao vratiti u igru, prvo preko Krkića, a zatim i Flaminija, ali bezuspješno, pa se na odmor otišlo sa minimalnim vodstvom gostiju.

 

U nastavku, vodila se velika borba na terenu, a veliki broj žestokih startova sudija Tony Chapron je sankcionisao sa dva žuta kartona, po jedan na obje strane.

 

Izabranici Massimiliana Allegrija su pokušavali na sve načine doći do gola odličnih gostiju, ali jednostavno, ništa im nije polazilo za rukom.

 

Do kraja je ostalo minimalnih, ali i više nego dovoljnih 0:1 za veliku pobjedu Zenita, i novu sramotu Milana.

 

Uprkos porazu na svom terenu, Milan će kao drugoplasirana ekipa nastaviti takmičenje, dok će Zenit takmičenje nastaviti u Evropskoj ligi.

 

 

U drugom duelu grupe C Malaga i Anderlecht su podijelili bodove u jednom dosta zanimljivom susretu.

 

Veći dio prvog poluvremena i jedna i druga momčad odigrale su dosta oprezno, a prvo uzbuđenje dogodilo se tek u 45. minutu, kada je Duda doveo Malagu u vodstvo nakon asistencije Fernandeza.

 

Već u petom minutu nastavka Jovanović je poravnao rezultat, da bi u 61. minutu Duda po drugi put zatresao mrežu gostujućeg Anderlechta.

 

I onda, kada su svi već vidjeli pobjedu Malage, Mbokani je minut pred kraj pogodio i tako postavio konačnih 2:2.

 

Liga prvaka, Grupa C

Milan - Zenit St. Petersburg 0:1 (Danny 35)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Malaga - Anderlecht 2:2 (Duda 45, 61 / Jovanović 50, Mbokani 89)

 


szólj hozzá: Milan vs Zenit 0:1 Danny
szólj hozzá: Malaga vs Anderlecht 1:0 Duda
szólj hozzá: Malaga vs Anderlecht 1:1 Jovanovic
szólj hozzá: Malaga vs Anderlecht 2:1 Duda
Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.