Danny Rose stigao u trening centar svoje nove ekipe

Englez u drugom dijelu sezone neće nositi dres Tottenhama

Danny Rose stigao u trening centar svoje nove ekipe

Tottenham je navodno još ljetos pokušao prodati Dannyja Rosea, 29-godišnjeg lijevog beka.

Rose je, međutim, imao podršku bivšeg trenera Pijetlova, Mauricija Pochettina, ali su se stvari potpuno promijenule odlaskom Argentinca sa klupe Tottenhama.

Tottenham Roseu nije ponudio novi ugovor (trenutni važi do ljeta 2021. godine), pa su špekulacije o njegovoj prodaji postale sve glasnije.

Rose je bez obzira na sve krajem prošle godine istakao da ne ide nigdje do isteka ugovora.

Međutim, Rose će ove zime ipak pormijeniti sredinu. Istina, za sada ide na posudbu.

Danny Rose je danas stigao u trening centar Newcastle Uniteda, kluba u koji stiže na posudbu. Navodno u dogovor između Tottenhama i Newcastlea nije uključena obaveza otkupa Roseovog ugovora, dok će Svrake za samu posudbu platiti oko dva miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vjeruje se da će Rose danas obaviti ljekarske preglede, a onda i ozvaničiti saradnju sa Newcastleom.

Danny Rose je član Tottenhama još od 2007. godine kada je u London stigao iz omladinskog pogona Leedsa. U međuvremenu je boravio na nekoliko posudbi, u Watfordu, Peterboroughu, Bristol Cityju i Sunderlandu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi