Giroud pristao na transfer u Tottenham, ali mu Chelsea pravi problem

Ne žele ga prodati

Giroud pristao na transfer u Tottenham, ali mu Chelsea pravi problem

E. Čaušević

Olivier Giroud još uvijek nije napustio Chelsea iako je još prije mjesec dana jasno poručio da želi da ide.

Giroud je na Stamford Bridge stigao prije dvije godine iz Arsenala za 17 miliona eura. Međutim, u Chelseaju nije igrao koliko je očekivao, te je prije nekoliko sedmica jasno poručio da želi da napusti klub.

Ovaj 33-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao svega sedam mečeva za Chelsea, te je zabio jedan gol. Špekulisalo se da će Giroud karijeru nastaviti u Interu, ali od tog transfera na kraju nije bilo ništa.

No, Sky Sports je objavio danas da je Tottenham pokazao veliku želju da angažuje Girouda. Tottenham je bez napadača jer se povrijedio Harry Kane koji će van terena biti još tri mjeseca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U klubu smatraju da bi Giroud bio odlična zamjena i ponudili su mu ugovor do ljeta 2021. godine. Francuski napadač je pristao da ide kod Josea Mourinha, ali se pojavio neočekivan problem.

Engleski mediji prenose da Chelsea blokira njegov transfer jer ga ne žele pustiti da ide u redove gradskog rivala. Prelazni rok u Engleskoj završava u petak i Tottenham ima jako malo vremena da pokuša nagovoriti čelnike Chelseaja da pristanu na transfer Girouda.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi