Imao je savršenu noć na Old Traffordu, a onda mu je trudnica zakucala na vrata

Bio je to totalni šok

Imao je savršenu noć na Old Traffordu, a onda mu je trudnica zakucala na vrata

A. Čaušević

Mnogo je primjera kada žene pokušavaju da iskoriste bogatog bivšeg partnera i steknu imovinsku korist. Na svojoj koži je to osjetio protagonist jedne od najvećih senzacija viđenih u modernom fudbalu.

Bivši engleski fudbaler Danny Simpson ispričao je kako je bio šokiran kada se žena koja je tvrdila da je trudna pojavila na njegovom pragu dan nakon što je igrao za Manchester United u Ligi prvaka.

Bivši defanzivac Uniteda upisao je samo osam nastupa za Crvene đavole unatoč tome što je prošao klupsku akademiju. Na kraju je svoje najveće dostignuće postigao kao igrač Leicester Cityja kada je 2016. godine postao prvak Engleske.

Međutim, Simpson je na samom početku karijere pokazivao da ima potencijal za velike stvari, a protiv Rome u Ligi prvaka 2007. godine je bio i starter.

A već sljedećeg dana, dok je Simpson još uvijek bio pod dojmom igranja za klub svojih snova, žena mu je pokucala na vrata i rekla mu da će postati otac - što se na kraju pokazalo netačnim.

Oglasi

"Ljudi to ne znaju, ali nemam ništa protiv toga da to kažem", započeo je Simpson te nastavio:

"Igrali smo s Romom u Ligi prvaka. Sljedeći dan neko je zazvnio na interfon. 'Halo?' Ah, to je... Neću reći ime, ali rekao sam 'o da, uđi'."

"Djevojka se pojavila u petom mjesecu trudnoće, govoreći mi da sam otac. Pa zamislite, upravo sam igrao Ligu prvaka, najveću noć u mom životu, remizirao 1:1, dobio dres Francesca Tottija , dođem kući sav oduševljen, a onda mi sata kasnije neka djevojka kaže da je trudna."

Simpson je objasnio da mu je u to vrijeme najviše pomogao tadašnji saigrač Rio Ferdinand koji je bio s njim kada su stigli rezultati testa da dijete nije njegovo.

Inače, nastup protiv Rome mu je bio posljednji u dresu Manchester Uniteda jer su mu nakon toga uslijedili angažmani u Blackburn, Newcastle.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osvrćući se na vrijeme provedeno u Unitedu, priznao je da je možda pogriješio što za svoju situaciju sa trudnicom nije ispričao Sir Alexu Fergusonu.

Simpson se prošle godine oprostio od fudbala. Posljednji angažman imao je u dresu Bristol Cityja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi