Casemiro je pokazao da mu nema ravnog, ali Unitedov 18-godišnjak je od sinoć omražen u Barceloni

Scene sa Old Trafforda

Casemiro je pokazao da mu nema ravnog, ali Unitedov 18-godišnjak je od sinoć omražen u Barceloni

A. Čaušević

Manchester United je eliminisao Barcelonu u Europa ligi nakon što je poslije preokreta pobijedio sa 2:1. Sve je podsjetilo na nezaboravnu evropsku noć kao u vremenu kada su Crveni đavoli pod vodstvom Sir Alexa Fergusona dominirali Evropom. 

United je tokom ljetnog prijelaznog roka uložio ogroman novac, a pojačanja već počinju da se isplaćuju. Prije svih to se odnosi na Casemira koji je donio neophodnu čvrstinu u veznom redu.

Da mu nema ravnog, barem kada je u pitanju njegova pozicija. Casemiro je bio maestralan protiv Katalonca i nosi dobar dio zasluga za prolazak dalje.

Brazilac je u prvom poluvremenu pri vodstvu gostiju imao ključnu intervenciju kada je blokirao jedan šut u kolosalnoj prilici za 0:2.

Na kraju je bivši veznjak Reala imao čak 100% dobivenih zračnih dueala, ukupno 14, što dovoljno govori o njegovoj dominaciji.

Oglasi

Ipak, velika pobjeda je pokazala i drugo lice modernog fudbala. Alejandro Garancho se pobrinuo da od sinoć bude omražena osoba u Barceloni.

Ovaj 18-godišnjak je ušao sredinom drugog poluvremena te je imao ključnu ulogu za pobjedonosni gol Anthonyja.

A nakon završene utakmice odlučio je da isprovocira Barceloninog Pedrija imitirajući proslavu sjajnog španskog veznjaka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Garancho je stavio ruke na oči imitirajući dvogled, baš kao što to radi Pedri koji na Old Traffordu nije zaigrao zbog povrede.

Inače, Garancho je rođen u Madridu, a prošao je omladinske selekcije Getafea i Atletico Madrida. Jasno je da baš i ne voli Katalonce. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
Hahhaha Caus i dalje ne moze da preboli ispadanje.hahhahha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi