Danska bolja od Armenije, Sjeverna Irska iznenadila
Foto: EPA

Kvalifikacije za EP

Danska bolja od Armenije, Sjeverna Irska iznenadila

Edmir Škorić

Počele su kvalifiakcije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

U nedjelju navečer igra se prva “tura” utakmica prvog kola., a u grupi F odigrana je utakmica prvog kola između Mađarske i Sjeverne Irske.

Iako su domaći bili favoriti, neočekivano su poraženi. Poveli su domaći golom Priskina u 75. minuti, ali rezervista McGinn je bio prevaga u korist gostiju.

Spomenuti igrač je u 81. minuti zabio na asistenciju Laffertyja, da bi onda uzvratio asistenciju u 88. minuti, a Lafferty pogodio za veliko slavlje gostiju u Budimpešti.

Danska je u okviru 1. kola grupe I savladala Armeniju sa 2:1 uz preokret. Napadač Borussije Dortmund, Mkhitaryan, u petoj minuti nastavka zabija za vodstvo gostiju, ali su Danci uspjeli da preokrenu.

Hojbjerg je u 65. donio izjedančenje Dancima, a onda je Kahlenberg u 80., na asistenciju Bendtnera, zabio za 2:1. 

Dodajmo još da je Gruzija poražena od Republike  Irske (1:2). Okriashvili je bio strijelac za domaće,  a McGeady dvostruki strijelac za goste.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifiakcije za EP 2016, 1. kolo:
Danska - Armenija 2:1 (Hojbjerg 65, Kahlenberg 80/ Mkhitaryan 50)
Gruzija - Irska 1:2 (Okriashvili 38/ McGeady 24, 90)
Mađarska - Sj. Irska 1:2 (Priskin 75/ McGinn 81, Lafferty 88)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije