Rijeka navijača Brondbyja došla da slavi titulu, ali sve se pretvorilo u noćnu moru

Drama u Danskoj

Rijeka navijača Brondbyja došla da slavi titulu, ali sve se pretvorilo u noćnu moru

Edmir Škorić
Teme:

Završeno je prvenstvo u Danskoj, a novi prvak je Midtjylland za koji igra i novopečeni bh. reprezentativac Armin Gigović.

Brondby je u posljednje 32. kolo ušao kao lider sa 62 boda, koliko je imao i Midtjylland. Brondbyju je za titulu bila potrebna pobjeda i sve je bilo spremno za proslavu. Očekivali su brojni navijači da će se Brondby pobijediti Aarhus na svom terenu, ali bila je to prava noćna mora.

Brondby je poveo u 17. minuti golom Lauritsena, no isti igrač u 41. minuti postiže autogol za 1:1. U 59. minuti šok za domaće, kada Bech pogađa za 1:2, ali u 64. minuti Seboulonsen donosi 2:2 i ponovo je sve bilo u rukama ili nogama Brondbyjevih igrača.

Krenuli su po pobjedu, otvorili se, a kažnjava to Mortensen u 78. minuti za 3:2 i pobjedu Aarhusa, koja je omogućila Midtjyllandu da bude prvak.

Tim našeg Armina Gigovića odigrao je kod kuće 3:3 sa Silkeborgom i na kraju završio samo bod ispred Brondbyja. Strepili su navijači Midtjyllanda, jer su gosti vodili sa 2:0 na poluvremenu.

Nestvaran preokret u nastavku, golovima Franculina, Simsira i Brynhildsena u razmaku od samo šest minuta došli su do pobjede i velikog slavlja, pošto Brondby nije uspio da izvuče brem bod.

Midtjylland će igrati u pretkolu Lige prvaka, Brondby se plasirao u Konferencijsku ligu, a u Evropi će igrati i trećeplasirani Kopenhagen.

Top Komentari

Div iz šehera
Svaka čast za profesionalni pristup, zadaća za balkanske amaterske lige.
0 0
DDG
Igrali 3:3 a izvukli pobjedu. Bravo majstori izvještavanja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi