U Madridu "grom iz vedra neba": Rekao je da ima ličnih problema i otišao u domovinu

Atletico ostao bez igrača

U Madridu "grom iz vedra neba": Rekao je da ima ličnih problema i otišao u domovinu

E. Ganibegović

Atletico Madrid ostao je bez jednog igrača.

Trener Diego Simeone nije imao izbora i morao je pustiti 33-godišnjeg Danca Daniela Wassa da se vrati u domovinu.

Nordijski internacionalac naveo je "lične probleme" u svojoj domovini i zamolio čelnike kluba da ga puste da ode uz skromnu naknadu.

Atletico Madrid je prihvatio 1,75 miliona eura od danskog Brondbyja. Igrač se navodno želio vratiti u Dansku jer bi za to vrijeme želio biti blizu porodici.

Daniel Wass nije bio prisutan na posljednjem treningu Atletico Madrida u četvrtak popodne, a u petak je otišao u Dansku, prošao je liječničke preglede i trebao bi potpisati novi ugovor s Brondbyjem.

Nogometaš napušta madridsku momčad nakon samo osam mjeseci nakon dolaska i 45 odigranih minuta.

Oglasi

Diego Simeone ga je forsirao i igrač se teško povrijedio u februaru.

Tada je Diego Simeone tvrdoglavo držao Danca na terenu protiv Barcelone iako se žalio na bolove u predjelu koljena. Nogometaš je igrao još pet minuta, a onda se od bolova srušio na teren.

Oporavio se dva mjeseca kasnije, ali kada se vratio više nije bio dio planova Diega Simeonea. Wass je u predsezoni prošao vrlo dobro i uvjerio je argentinskog trenera da zaslužuje više prilika u sljedećoj sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dakle, Diego Simeone sada na raspolaganju ima samo jednog kvalitetnog desnog beka i morat će potražiti rješenje za ovaj odlazak. 

Daniel Wass karijeru je započeo u Brondbyju, a kroz karijeru je igrao za Fredrikstad, Benficu, Evian, Celtu Vigo i Valenciju, sve dok nije stigao u Atletico Madrid u januaru 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi