Pohjanpalo zabio gol Dancima, a onda pokazao da je veliki čovjek

Nije htio slaviti gol

Pohjanpalo zabio gol Dancima, a onda pokazao da je veliki čovjek

E. Čaušević

Danska i Finska igraju trenutno utakmicu prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Meč na Parkenu počeo je u 18 sati, ali pred kraj prvog poluvremena nastao je pravi haos nakon što se Christian Eriksen srušio na terenu.

Eriksen je izgubio svijest, a u direktnom prenosu moglo se vidjeti kako ljekari pokušavaju da ga ožive.

Sve to trajalo je desetak minuta, ali na svu sreću Eriksen je uspio da se probudi i u svjesnom stanu je iznesen na nosilima i prebačen u bolnicu.

Utakmica je bila prekinuta više od sat vremena, ali su onda igrači postigli dogovor da ista bude nastavljena nakon što su čuli da je Eriksen u stabilnom stanju.

Oglasi

Meč je na Parkenu je nastavljen, ali su Danci doživjeli novi šok u 60. minuti ove utakmice.

Naime, Finska je u 60. minuti uspjela da povede sa 1:0 kada je Uronen centrirao s desne strane, a pogodak glavom postiže Pohjanpalo.

Međutim, Pohjanpalo je potom sve oduševio svojim potezom jer je pokazao navijačima Danske da neće da slavi pogodak zbog svega što se dešavalo s Eriksenom, te je dobio aplauz s tribine.

Eriksen je stabilno, a javio se i igračima iz bolnice.

"Osjećam se bolje, igrajte utakmicu", poručio je Eriksen preko kamere.

Nakon toga na zahtjev igrača nastavljena je utakmica, a posljednja dva sata bila su duga za sve zaljubljenike fudbala.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Na Parkenu je bio muk i svi su čekali vijesti iz bolnice koje su na svu sreću pozitivne.

Eriksen će biti zadržan radi ostalih pretraga.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Naravno da je najvažnije da je Eriksen živ i zdrav i da je rezultat u drugom planu ali ovi HLADNI Finci očigledno nisu se bezze plasirali na Euro i pitat će se i oni za prolaz u drugu fazu takmičenja 100%. Zadnjih 20 godina Finci pored bezze hokeja ( moje mišljenje) oni ulazu velike novce u fudbal i košarku i samim tim imaju i rezultat. ERIKSEN ŽIV I ZDRAV BIO!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi