Danska se poigrala s Irskom i otišla na SP

Ništa od SP-a

Danska se poigrala s Irskom i otišla na SP

E. Škorić

Poznat je još jedan učesnik Svjetskog prvenstva u Rusiji. Danska je zasluženo prošla na Mundijal.

Danci su u Kopenhagenu odigrali 0:0 s Republikom Irskom, mada su i u tom susretu bili puno bolji i samo je golman Randolph spriječio Dance da već tada proslave SP.

Tada je mogao, no večeras ni on nije bio od pomoći Ircima, koji su ipak ostali bez Mundijala, a Danska je s 5:1 pobjedom pokazala da zaslužuje biti na smotri najvećih svjetskih selekcija.

Duffy je u šestoj minuti doveo Irce u vodstvo, no to je sve što je domaćin večeras pokazao. U ostatku potpuna dominacija Danaca i magija Christiana Eriksena.

Prvo je Christensen, stoper Chelseaja, pogodio za 1:1 u 29. minuti, a onda veznjak Tottenhama zabija gol u 32. minuti za vodstvo Danske. Isti igrač u nastavku s dva pogotka rješava sve dileme oko novog putnika za Rusiju. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Tačku na i stavio je Nicklas Bendtner koji je u 90. minuti pogodio s penala za potpuno slavlje Danaca, koji su zaista oduševili večeras i vjerujemo iznenadili Irce svojom igrom.

Kvalifikacije za SP, baraž, revanš:
Irska - Danska 1:5 (Duffy 6/ Christensen 29, Eriksen 32, 63, 74, Bendtner 90 - penal)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi