Danska slavila, ali brige ostale

Morten Olsen zabrinut

Danska slavila, ali brige ostale

Danska je u Aalborgu odigrala prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Vikinzi su sa 2:0 slavili pobjedu protiv Senegala, ali selektor Morten Olsen nema mnogo razloga za zadovoljstvo.

Igra Danske nije bila nešto posebno, prvi pogodaj je došao nakon loše reakcije odbrane Senegala, dok je drugi postignut u posljednjoj minuti  kada je koncentracija igrača Senegala potpuno opala. Christian Poulsen je u 27. minuti doveo Dance u vodstvo, a pobjedu je u 90. minuti potvrdio napadač Groningena Tomas Enevoldsen Ipak, ono što više muči Olsena je povreda Simona Kjaera.

„Povreda ligamenta koljena je ozbiljna, ali njegov oporavak ide dobro. Izgleda dobro i s razlogom smo uvjereni u njegov oporavak. Ipak, napravićemo detaljan snimak i ukoliko bude nekog oštećenja njegov oporavak bi mogao biti duži“, ostavio je sumnju u oporavak štopera Palerma doktor reprezentacije Danske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije